[RESOLVED][Heavy problem] No log on error 500 on my client website

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by sweetromain, Oct 31, 2017.

  1. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    Hi,
    I've problem, i can't get source of error of my website. My website is a prestashop, the public page work but when I go to the admin, i've an error 500. I look for on /var/log/apache2/error.log but no error is upped and same for /var/www/clients/client0/web125/log/error.log.
    Help me please !

    PS: This problem is came after install php7.1 but I'd an error (with https://www.howtoforge.com/tutorial...n-packages-on-debian-8-and-9/#-install-php--3 ) but mysqli make ispConfig down so I re-install php5.6, and install plugin on error declared like php5.6-soap, php5.6-mysql, ...
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Most likely a php package is missing that your shop needs for the backend but not the frontend. Take a look at the ispconfig perfect server tutorial, there you will find the apt command that installs PHP with all required packages. run this command again to ensure that all required PHP packages are installed.
     
  3. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    Thanks for your quick answer but can you link me this tuto please ? I found some tuto but no with php package
     
  4. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    So, after some testing. I found out that a site of the sites that was providershop had him the admin that worked. So the only difference seen between my 2 prestashop sites is that one is on a domain name (https) and the other is on a sub-domain (http).
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Which Linux distribution and version do you use?
     
  6. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    Last edited: Nov 2, 2017
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The PHP packages get installed in chapter 10 of the tutorial, run this apt command again to ensure that you have all of them installed.
     
  8. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    Sorry but I've ever do that : https://pastebin.com/Pvt34bjc
    PS: I'm french and my Debian is in french sorry :D

    I'll let you see :
    https://www.coqinfun.fr/admin114johob5/ IS IN ERROR but https://www.coqinfun.fr/ IS OK
    http://www.letoilejtarnos.com/admin041crszzu IS IN ERROR but http://www.letoilejtarnos.com/ IS OK
    http://sarlmaisonsazur.dsc17.com/admin5200ns8af/ IS OK and http://sarlmaisonsazur.dsc17.com/ IS OK
    All are on the same server and letoilejtarnos.com & sarlmaisonsazur.dsc17.com have same configuration on isp
     
    Last edited: Nov 2, 2017
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Did you check with e.g. a phpinfo page in the website that the site is using the correct php version? did you compare the php requirements of the software that you are using with that phpinfo output to ensure that no module is missing?
     
  10. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    Ok I say nothing about http://sarlmaisonsazur.dsc17.com/admin5200ns8af/ IS OK and http://sarlmaisonsazur.dsc17.com/ IS OK
    This website is in to another strict web hosting provider.
    So you can go back see the phpinfo with admins url.

    PS : info maybe important, on 2 servers the new installated today with your perfect server debian 9 and the server which i've a problem with admin. When I've tried to create subdomain and install prestashop. On 2 servers, the installation loop at the end on unzip screen.
     
  11. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    I give you tips on how to debug your issue, I will not do the work to compare the settings for you. If you need someone to do the actual work on your server for you, then you might want to contact the business support here: http://www.ispconfig.org/get-support/?type=ispconfig
     
  12. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    Thanks for your tips. I ve complete the repair.
    Thanks a lot.
     
  13. sweetromain

    sweetromain New Member HowtoForge Supporter

    For other people who search response, i've installed php5.6 package : imap, intl, mcrypt, memcache, memcached, pspell, recode, snmp, tidy, xmlrpc and xsl
     

Share This Page