repquota bug

Discussion in 'General' started by almere, Mar 18, 2013.

  1. almere

    almere ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Hello %username%

    I have ispconfig 3. When i look to harddisk quota, i see that it is TOTALLY wrong ... A website hase files for 20 gb ( in web directory ) , but the system shows 15.5 MB . The same stuff happens with repquota -ag ...

    du -hs /var/www/clients/client1/web15/web/ shows ~22GB

    So any ideas about it?
    Please...
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Most likely the files are just owned by the wrong user. Ensure that all files are owned by the user of the website.
     
  3. almere

    almere ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Hey Till,

    I gust checked it.

    here it is:

    clients directory owned by root
    client1 directory owned by root
    web36 directory owned by root
    web directory owned by web36 (client1 group)
    all files in web directory are owned by web36 (client1 group)

    So it's not a problem, i guess?
     
  4. almere

    almere ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Please? Somebody?
     
  5. almere

    almere ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Sorry guys. My bad.

    In my case i forgot to add some flags to the partition (usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0 , i had default :mad: ). So this was my fix. In all other cases, you can fix it with this thread: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=24366 , i think. But backup your stuff first :p

    Solved.
     

Share This Page