Remoting problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Gimly, Feb 12, 2008.

  1. Gimly

    Gimly Member

    Hi All,

    I've problem with remote plugin, after two post on this post (http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=14766) with no help. I decided to create new topic on this subforum.

    I use autosignup script with ISPConfig 2.2.20 on debian etch updated. ISPConfig is compile with xml support (https://cronos.espace4you.org:81/phpinfo.php). Curl is install on client support script (http://www.espace4you.org/phpinfo.php). ISPConfig_kunde.lib.php is install. When I test the script it work correctly with no error, but after I go on ISPConfig interface and user, domain and website are not created.

    If anyone can help me, please ?

    Thanks in advance.

    PS : I joined my script
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 13, 2008
  2. till

    till Super Moderator

    Did you create a remoting user in ISPConfig and used this user in your script to connect to the ispconfig server?
     
  3. Gimly

    Gimly Member

    Hi Till,

    Yes, I added user e4yremote with the password on ispconfig. I selected options create user, create web, etc ... But it doesn't work. Remoting support ssl (https://) ?

    Thanks for your answer
     
  4. Gimly

    Gimly Member

    I tested with remoting_example, I have the same problem. Remoting are support on ISConfig 2.2.21 ?
     
  5. till

    till Super Moderator

  6. Gimly

    Gimly Member

    I try it, but I've the same problem ... There are full tutorial about remoting install ? I could made errors during installing.
     
  7. Gimly

    Gimly Member

    This is the result on ssl_request_log of ispconfig :

    and here the result of ssl_engine_log :

    if the result can help you ?
     
  8. till

    till Super Moderator

    We dont have a tutorial for this. But I installed the remoting framework for a client on 2.2.19 and it worked and as far as I know, there are no changes in 2.2.21 related to the remoting framework.
     
  9. Gimly

    Gimly Member

    Ok, I retest again. Thank you till for your help
     
  10. Gimly

    Gimly Member

    I load the remoting_example script from the ISPConfig website and done all the configuration.
    1-Install the remoting extension in ISPConfig.
    2- Add a new remoting user in my ISPConfig.
    Then check all checkboxes for functions that shall be
    available for the user.
    3- Copy the php scripts to a php enabled Webserver.
    4- Edit the test.php script with my remote user and uncomment client list function => It work.
    5- Edit test.php with adding client function => "script end ...". Doesn't work

    If anyone have an idea ?

    Thank you for your help.
     
  11. Rockdrala

    Rockdrala New Member

    .

    I am having the same problem.
    Cant find any error logs on the issue.

    I was able to correclty create a remote user in 2.19 but in 2.20 and 2.21 I cannot create a remoting user.

    Using CentOS 5.1
     
  12. Rockdrala

    Rockdrala New Member

    Ok i can create a new Remoting User again after i reinstall the remoting plugin after the update to 2.21. This raises some concerns becuase it seems that it wiped out my old Remoting Users and they may be leaving dead remote user fields in the iscponfig DB.
     
  13. Gimly

    Gimly Member

    Rockdrala,

    If you have an idea for my problem ? Did you use autosignup script's Tommahawk ?
     
  14. Rockdrala

    Rockdrala New Member

    it is not clear to me where the problem lies.

    The most knowledgable person ive found is Grandpa genocide.

    He seems to know how to correct the remoting issue. However he is only able to get it working stepping the version back to 2.19

    it is not clear to me how grandpa genocide fixes it. But once i get my VMware up im going to make a sandbox with papagenocide to see if we can try to get to the root of problem so it will work with the latest versions.

    There is something that lies within the latest versions that offsets the remoting.
     
  15. grandpagenocide

    grandpagenocide ISPConfig Developer

    I now have it working with the same fix as I used in 19, Gimly PM me and ill walk you through it. You havent really explained what you have done so far. Is the remote giving you any error? Is it creating anything at all?
     
    Last edited: Mar 10, 2008

Share This Page