Remoting framework problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by teves, Jun 26, 2009.

  1. teves

    teves Member

    Hi,

    I have searched and read older posts, but they don't seem to comply with my problem.

    First of all, I have a freshly installed Debian Lenny Server (installed as documented in the perfect setup howto) with ISPConfig 2.2.32.

    To get the remoting framework working, I took the following steps:
    • Installing libxml2 (apt-get install libxml2-dev)
    • Installing ispconfig_remoting_ext_beta4.2.1_os.pkg via the ISPConfig update feature (success)
    • Creating a user for remoting in ISPConfig->Tools->remoting->user, giving all rights to him
    • Creating a reseller (to have some data to play with)
    • Enabling the CURL extension on my local Windows/XAMPP installation (inside [Path-to-XAMPP]\apache\bin edit php.ini; un-comment the line ";extension=php_curl.dll" by removing the semicolon)
    • Editing test.php: change server IP and user data.
    • Also commented out the 'get reseller list' example in test.php
    • copy test.php to XAMPP\htdocs\test\ directory and run it...

    I get no error message, but all I get from running test.php is 'Script end ...'
    Running other example functions also did not work (I just tried functions made for reading data)

    When I call https://www.myservername.com:81/remote/index.php, I get

    Code:
    <SOAP-ENV:Envelope SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/">
    −
    <SOAP-ENV:Body>
    −
    <SOAP-ENV:Fault>
    <faultcode>Server</faultcode>
    <faultactor>method '' not defined in service ''</faultactor>
    <faultstring/>
    −
    <detail>
    <soapVal xsi:type="xsd:string"/>
    </detail>
    </SOAP-ENV:Fault>
    </SOAP-ENV:Body>
    </SOAP-ENV:Envelope>
    −
    <!--
    
    soap_server: entering parseRequest() on 09:59 2009-06-25
    soap_server: Accept: text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
    soap_server: Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
    soap_server: Accept-Encoding: gzip,deflate
    soap_server: Accept-Language: de-de,de;q=0.8,en-us;q=0.5,en;q=0.3
    soap_server: Connection: keep-alive
    soap_server: Cookie: PHPSESSID=9c1d9bedc052d0ad8135a09f241df362; sessionispconfig=2090f3d08f810a0beaefd6bb3a10cdde; roundcube_sessid=1c174934073ec9ec0fb5ed190611c30f
    soap_server: Host: ###.###.###.###:81
    soap_server: Keep-Alive: 300
    soap_server: User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; de; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)
    soap_server: got encoding: UTF-8
    soap_server: method name: 
    soap_server: method '' not found!
    soap_server: parser debug: 
    soap_parser: xml was empty, didn't parse!
    
    soap_server: server sending...
    
    -->
    which seems to be ok to me.

    Any hints?
     
  2. till

    till Super Moderator

    The answer is okay as you can not call a soap service from a browser. I nvere tried it from a xampp server but I dont see a reason why it should not work.
     

Share This Page