Remote MySQL databases not created or available

Discussion in 'Installation/Configuration' started by mastermindpro, May 14, 2008.

  1. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    I had an ISPConfig setup for managing a couple domains a year or so ago. I recently moved the installation to a new CentOS 5.1 container in OpenVZ. I've worked out the majority of the bugs following the move, but I'm stumped on this one.

    I have a remote MySQL database server, which ISPConfig itself doesn't seem to have trouble with. I am unable to create, or have the option to create, a database for a site, however. The MySQL checkbox and database number options show up in the hosting plans, but only the number field shows in the site manager. When I go to the options page for the site, however, there are no options available to create a database or user account for the database.

    As well, phpMySQLAdmin is installed from the most recent module, but it fails to be able to log into the database server. I did modify it's config file to contain the hostname of the external server, but other than that, have done nothing to it.

    Any idea where I should start?

    Thanks!
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please double check that the numvber of mysql databases is > then the number of already created databases in the settings of the reseller and in the settings of the site.
     
  3. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    I don't seem to be able to modify the limits for the reseller. I just created, or perhaps it's the default, an "admin" reseller account to put everything under. When I create a new reseller, I see the limits page, but I don't see how to get back to that page after the reseller is created.
     
  4. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    Nevermind on modifying reseller limits...I found it. It's slightly un-intuitive to have a reseller show up in two places in the tree.

    I made sure the limits are high on the reseller, but I still don't see any database options on the options tab.
     
  5. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Resellers never show up on 2 places in the tree, there is just one reseller form for ecah reseller and just one icon in the tree for this reseller.
     
  6. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    Either my installation is screwed up, or I'm misunderstanding you. There are two root entries in my tree, the admin account and the reseller account I just created. I can't modify the properties of the reseller account I just created if I go to it's object at the root of the tree. I have to go to admin/resellers/reseller name to modify the limits. From my perspective, that's showing up in two places in the tree...hence my confusion.
     
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    That's how it's supposed to be. Under admin/resellers/reseller name you can modify the resellers properties, and the other reseller folder in the tree contains the reseller's clients and web sites.
     
  8. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    OK...as I said, it's just slightly unintuitive.

    Any advice on the real problem?
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any warnings in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?
     
  10. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    Only a few...none stating they pertain to a database:

    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 905: setquota -u 3_coffeehouse 51200 52224 0 0 -a &> /dev/null
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 906: setquota -T -u 3_coffeehouse 604800 604800 -a &> /dev/null
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php, Line 60: cp -f /root/ispconfig/isp/conf/forward.master /home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit/web3/.forward
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 137: cp -fr /etc/postfix/local-host-names /etc/postfix/local-host-names~
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 284: cp -fr /etc/postfix/virtusertable /etc/postfix/virtusertable~
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 289: postmap hash:/etc/postfix/virtusertable
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1259: cp -fr /etc/httpd/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/httpd/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~
    12.05.2008 - 09:20:32 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2022: cp -fr /etc/proftpd_ispconfig.conf /etc/proftpd_ispconfig.conf~
    12.05.2008 - 09:20:52 => INFO - Signalfile Set: insert
    12.05.2008 - 09:20:53 => WARN - WARNING: could not open file
    12.05.2008 - 09:20:53 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 257: setquota -g web3 51200 52224 0 0 -a &> /dev/null
    12.05.2008 - 09:20:53 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 258: setquota -T -g web3 604800 604800 -a &> /dev/null
    12.05.2008 - 09:20:53 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 277: Connected successfully
    12.05.2008 - 09:20:53 => INFO - USER:
    3_coffeehouse:x:10007:10003:coffeehouse:/home/admispconfig/ispconfig/web/multidoc/edit/web3:/bin/false
     
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I'm not sure if ISPConfig can create databases on remote systems. I've checked the source code, and I *think* it shouldm but I've never tested it...
     
  12. mastermindpro

    mastermindpro New Member

    Is there a bounty or paid support option I can utilize somewhere that could make this a known and supported feature?
     
  13. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Theoretically yes, but the problem is (as always) time...
    You can ask Till (info [at] projektfarm [dot] com) if you like.
     

Share This Page