Relay access denied 554 5.7.1

Discussion in 'Server Operation' started by giannileggio, Jul 1, 2010.

  1. giannileggio

    giannileggio New Member

    Hello to all,
    I need help with my postfix configuration
    I read a lot of threads but i cannot solve until now.

    My postfix is ok with receiving emails but i can send mail to my domain only (
    When I want to send to other domains i receive this error (in the maillog):
    it is the same via thunderbird or via telnet.

    This is my configuration
    I used 'sampledomain' instead of my real domain

    Thank you for your attention
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you enable "Server requires authentication" in your email client?
  3. giannileggio

    giannileggio New Member

    Sorry for my delay to answer ;)

    In thunderbird I checked "Use secure authentication" and tryied both starttls and ssl/tls but nothing, i receive
    In evolution, it gives to me only choice between "Login" and "plain", others choices are note available.
    Then it wants password for me, I enter the same password of the pop account but nothing

    This is the result of postconf -n
    This is dovecot -n
    Thanks to all who will help me ;)
  4. giannileggio

    giannileggio New Member

    This is a telnet test:

    telnet 25
    Connected to
    Escape character is '^]'.
    220 ESMTP Postfix
    250-SIZE 10240000
    250 DSN
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    I don't know how "Server requires authentication" is called in Thunderbird, but it has nothing to do with secure authentication or SSL/TLS. There must be another option somewhere.

Share This Page