Reboot problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by thim, Nov 27, 2006.

  1. thim

    thim New Member

    Another weird problem we are having.

    When we reboot, our network comes up but our internet doesn't come up.
    We are located in a data center.

    We have set the chkconfig for the network correctly.

    When we do a network restart, it goes up for 1 sec and then it goes down again.
    Only if we do a
    Code:
    ifup eth0
    then we have an internet connection.

    The weird thing is , that we in our network (/etc/init.d/network) script, the ifup command is used but doesn't do the thing, only if we do a manuel ifup eth0 then the internet is OK.

    Anybody got any tips.
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any error messages in your logs?
     
  3. thim

    thim New Member

    the strange thing is that there are no errors in the log files.

    Another strange thing is that we execute the /etc/init.d/network script.

    Then the ifup function in this script doesn't work.

    But if we execute an ifup through the console then it works.
     
  4. sjau

    sjau Local Meanie Moderator

    a workaround could be that you make a new init.d script containing just
    Code:
    #!/bin/bash
    ifup eth0
    
    Make that script in (if you are on a debian-like system) in /etc/init.d and then symlink it in /etc/rc.d

    and add it in the rcs.D (I think) as S99ifup

    I'm not 100% sure but that should execute the script at the very end of the bootup process...
     

Share This Page