Random problem creating new sites

Discussion in 'Installation/Configuration' started by conductive, Jul 8, 2016.

  1. conductive

    conductive Member

    When I make the sites:
    test.mydomain1.com
    test.mydomain2.com
    test.mydomain3.com
    Not all of the new sites come up with
    Welcome to your website!

    Instead they default to the base mydomain?.com/index.php
    The problem seems to be specific to individual domain names and they either work or they do not.

    Is there a way to fix this problem?



     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Check the dns of the domains e.g. with intodns dot com and then check if the vhost files have been created for all sites.
     
  3. conductive

    conductive Member

    Thanks for the reply.
    I made 4 new sites xxxx.mydomain.com, xxxx1.mydomain.com, xxxx2.mydomain.com and xxxx3.mydomain.com.

    vhost files were made for all 4 sites. Only http://xxxx2.mydomain.com was able to bring up the welcome index.html
    I made dns records for all 4 sites and nothing changed
    indodns did not work on sub domains.
    -----------------------------------------------------------------------
    Parent Info Domain NS records Nameserver records returned by the parent servers are:
    dns1.name-services.com. ['xx.124.192.1'] [TTL=172800]
    dns2.name-services.com. ['xx.124.197.1'] [TTL=172800]
    dns3.name-services.com. ['xx.124.193.1'] [TTL=172800]
    dns4.name-services.com. ['xx.124.194.1'] [TTL=172800]
    dns5.name-services.com. ['xx.124.196.1'] [TTL=172800]
    a.gtld-servers.net was kind enough to give us that information.

    NS Info NS records from your nameservers NS records got from your nameservers listed at the parent NS are:
    dns3.name-services.com ['xx.124.xxx.1'] [TTL=3600]
    dns1.name-services.com ['xx.124.xxx.1'] [TTL=3600]
    dns2.name-services.com ['xx.124.xxx.1'] [TTL=3600]
    dns5.name-services.com ['xx.124.xxx.1'] [TTL=3600]
    dns4.name-services.com ['xx.124.xxx.1'] [TTL=3600]

    Information Glue for NS records INFO: GLUE was not sent when I asked your nameservers for your NS records.This is ok but you should know that in this case an extra A record lookup is required in order to get the IPs of your NS records. The nameservers without glue are:
    xx.124.xxx.1
    xx.124.xxx.1
    xx.124.xxx.1
    xx.124.xxx.1
    xx.124.xxx.1
    You can fix this for example by adding A records to your nameservers for the zones listed above.

    SOA Info SOA record The SOA record is:
    Primary nameserver: dns1.name-services.com
    Hostmaster E-mail address: info.name-services.com
    Serial #: 1446770964
    Refresh: 172800
    Retry: 900
    Expire: 1814400 3 weeks
    Default TTL: 3600

    MX Error MX Records Oh well, I did not detect any MX records so you probably don't have any and if you know you should have then they may be missing at your nameservers!
    --------------------------------------------------------------
    Still am not sure why I get random sub domain site deployment behavior.
     
  4. conductive

    conductive Member

    I also added A(address) records for xxxx.mydomain.com, xxxx1.mydomain.com, xxxx2.mydomain.com and xxxx3.mydomain.com. at my domain registrar without any luck.
     
  5. conductive

    conductive Member

    DNS records look like this on both working and non working sites.
    A mail xx.85.xx.19 0 3600
    A xxxx3.mydomain.com. xx.85.xx.19 0 3600
    A www xx.85.xx.19 0 3600
    MX xxxx3.mydomain.com. mail.xxxx3.mydomain.com. 10 3600
    NS xxxx3.mydomain.com. xx1.myprimarydomain.com. 0 3600
    NS xxxx3.mydomain.com. xx2.myprimarydomain.com. 0 3600
    PTR xx.85.xx.19 xxxx3.mydomain.com 0 8xx00
    TXT xxxx3.mydomain.com v=spf1 a -all 0 8xx00
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    It may take 24 hours until newly added DNS records start working.
     
  7. conductive

    conductive Member

    Thanks for the reply.
    Waiting 24 hours did not help.
    Out of the 22 sub-domains I have made only 7 are coming up properly. Of the 7 working sub domains 2 do not have any DNS record and one does not seem to parse PHP properly.
    Not sure why I would be getting this inconsistent random behavior
     
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    query the primary and all secondary dns servers with dig for the subdomains to check that all dns servers are pointing to the right IP for each subdomain.
     

Share This Page