Qouta check problem :)

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by Nejko, Jan 13, 2006.

  1. Nejko

    Nejko New Member

    Here's my fstab:

    # This file is edited by fstab-sync - see 'man fstab-sync' for details
    LABEL=/ / ext3 defaults,usrquota,grpquota 1 1
    /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults 1 1
    LABEL=/boot /boot ext3 defaults 1 2
    /dev/devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
    /dev/shm /dev/shm tmpfs defaults 0 0
    /dev/proc /proc proc defaults 0 0
    /dev/sys /sys sysfs defaults 0 0
    /dev/VolGroup00/LogVol01 swap swap defaults 0 0
    /dev/hdc /media/cdrom auto pamconsole,exec,noauto,managed 0 0


    What did i wrong? Couse i get that error:


    [root@localhost ~]# quotacheck -avugm
    quotacheck: Error checking device name: LABEL=/
    quotacheck: Can't get device name for LABEL=/
    quotacheck: Can't find filesystem to check or filesystem not mounted with quota option.
    [root@localhost ~]#


    Thanx for all answers!
     
  2. till

    till Super Moderator

    I'am not very familar with LVM + Quota, but have you tried this:

    LABEL=/ / ext3 defaults 1 1
    /dev/VolGroup00/LogVol00 / ext3 defaults,usrquota,grpquota 1 1
     
  3. falko

    falko Super Moderator

    /etc/fstab seems to be messed up. Try this one:
    Code:
    /dev/VolGroup00/LogVol00  /                       ext3    defaults,usrquota,grpquota        1 1
    LABEL=/boot               /boot                   ext3    defaults        1 2
    /dev/devpts               /dev/pts                devpts  gid=5,mode=620  0 0
    /dev/shm                  /dev/shm                tmpfs   defaults        0 0
    /dev/proc                 /proc                   proc    defaults        0 0
    /dev/sys                  /sys                    sysfs   defaults        0 0
    /dev/VolGroup00/LogVol01  swap                    swap    defaults        0 0
    /dev/hdc                  /media/cdrom            auto    pamconsole,exec,noauto,managed 0 0
    and then run this:

    Code:
    touch /aquota.user /aquota.group
    chmod 600 /aquota.*
    mount -o remount /
    quotacheck -avugm
    quotaon -avug
    
     
  4. Nejko

    Nejko New Member

    i deleted mine, and replaced with yours, but still same error...:confused:

    edit: i didn't restart :D

    now i get:


    [root@localhost ~]# quotacheck -avugm
    quotacheck: WARNING - Quotafile //aquota.user was probably truncated. Can't sav e quota settings...
    quotacheck: WARNING - Quotafile //aquota.group was probably truncated. Can't sa ve quota settings...
    quotacheck: Scanning /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00 [/] done
    quotacheck: Checked 13840 directories and 140582 files
    [root@localhost ~]#
     
    Last edited: Jan 13, 2006
  5. Nejko

    Nejko New Member

    ok, got 'em workin' wia webadmin :=)
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    That's the normal behaviour if you run
    Code:
    quotacheck -avugm
    for the first time. You should have run
    Code:
    quotaon -avug
    afterwards, then you wouldn't have needed Webmin. ;)
     

Share This Page