PUREFTPD Setting up!

Discussion in 'Server Operation' started by Sorin, Jan 1, 2010.

  1. Sorin

    Sorin New Member

    Hello fellows! one more problem, yesterday I set my ftpd server after this tuturial
    It seems to be all ok, but when I try to connect through ftp clietn (Filezilla), I'm getting the error:
    530 login authentification failed,
    It seems the problem is in password... cause the previous status line says:
    331 User slash OK. Password required
    PASS****
    530 login authentification failed


    But the password is ok.. I reentered it again in phpmyadmin with the MD5 encryption.. please help me to solve this problem. Thx!
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you try both active and passive transfers in your FTP client?
     
  3. Sorin

    Sorin New Member

    yes

    yes, I did .. nothing helps
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    getenforce
    ?
     
  5. Sorin

    Sorin New Member

    disabled

    It says :getenforce
    Disaibled
     
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    That's ok. Are you sure you followed the tutorial to the letter?
     
  7. Sorin

    Sorin New Member

    yes but I think the problem

    yes but I think the problem is in virtual users or smth like that.. I cant understand how to correct. please help..
    or if u can leave in my pm your skype..
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any errors in your logs?
    Is this a physical server or a virtual machine? If it's a virtual machine, what virtualization technique (OpenVZ/Virtuozzo, Xen, KVM, VMware, etc.) do you use?
     
  9. dgoradia

    dgoradia New Member

    I had the same problem, i fixed it by restarting the pure-ftpd service.

    /etc/init.d/pure-ftpd restart
     
  10. Sorin

    Sorin New Member

    hi

    tell me please how to uninstall pureftpd
     

Share This Page