pure-ftp error - Server sent passive reply with unroutable address. Passive mode failed.

Discussion in 'Installation/Configuration' started by EckyBrazzz, Jan 29, 2017.

  1. EckyBrazzz

    EckyBrazzz New Member

    Hi,

    I updated ISPCofig to the 3.1dev version. Before FTP worked fine and now it connects, uploads a little and gives me the error
    Code:
    Server sent passive reply with unroutable address. Passive mode failed.
    I have an external MariaDB and configured it into /etc/pure-ftpd/db/mysql
    Code:
    ##############################################
    #                                            #
    # Sample Pure-FTPd Mysql configuration file. #
    # See README.MySQL for explanations.         #
    #                                            #
    ##############################################
    
    
    # Optional : MySQL server name or IP. Don't define this for unix sockets.
    
    MYSQLServer     xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.sa-east-1.rds.amazonaws.com
    
    
    # Optional : MySQL port. Don't define this if a local unix socket is used.
    
    MYSQLPort       3306
    
    
    # Optional : define the location of mysql.sock if the server runs on this host.
    
    # MYSQLSocket      /var/run/mysqld/mysqld.sock
    
    
    # Mandatory : user to bind the server as.
    
    MYSQLUser       ispconfig
    
    
    # Mandatory : user password. You must have a password.
    
    MYSQLPassword   xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxc4e0
    
    
    # Mandatory : database to open.
    
    MYSQLDatabase   dbispconfig
    
    
    # Mandatory : how passwords are stored
    # Valid values are : "cleartext", "crypt", "md5" and "password"
    # ("password" = MySQL password() function)
    # You can also use "any" to try "crypt", "md5" *and* "password"
    
    MYSQLCrypt      crypt
    
    I have set the PassivePortRange
    Code:
    30000 50000
    
    And made shure that these ports are open in the firewall (UWF, the router and the amazon Firewall).
    I am using FileZilla, It's in Passive modem, tested all configuratoin settings
    I can create and delete directories, can upload a bit but on bigger files it hangs at 25% for example.
     

Share This Page