PrpFTPd connecting but not listing dirs

Discussion in 'Server Operation' started by luxerama, Jul 20, 2007.

  1. luxerama

    luxerama New Member

    Howdy friends,

    I've got an FTP server running which can be accessed fine on the LAN but as soon as go outside the LAN it plays up. I have forwarded both Port 20 and 21 on my Router which forwards traffic to the correct IP. I even get the welcome message from the server but after that it just terminates and starts again.
    Below are a few details:
    Code:
    220 ProFTPD 1.2.10 Server (ftp.bla.org) [192.168.1.xxx]
           USER anonymous
    331 Anonymous login ok, send your complete email address as your password.
           PASS (password not shown)
    230-Welcome, anonymous@[ip address] you have logged on to Server name!
    230-The local time is: Fri Jul 20 18:41:47 2007
    230-If have any unusual problems,
    230-please report them via e-mail to .........
    230-
    230 Anonymous access granted, restrictions apply.
           FEAT
    211-Features:
    211-MDTM
    211-REST STREAM
    211-SIZE
    211 End
           PWD
    257 "/" is current directory.
           TYPE A
    200 Type set to A
           PASV
    
    after this it tries to connect again. there are no errors in the log.
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Have you tried both active and passive transfers in your email client?
     
  3. luxerama

    luxerama New Member

    Yes it works in active modus, also in passive when connecting inside the LAN, which means that it should be to do with the router. I have however forwarded 20-21.
    since I inserted this
    Code:
    # Required for Passive FTP
    MasqueradeAddress		ftp.abcde.org
    MasqueradeAddress		xxx.xxx.xxx.xxx
    PassivePorts 				49152 65534
    in my config file it does go a wee bit further:
    Code:
    ......
    PASV
    
    227 Entering Passive Mode (xxx,xxx,xxx,xxx,191,174).
    Cannot create a data connection: Connection refused
    Disconnecting from site ftp.abcde.org
    
    Anyone any ideas why I cant connect?
     

Share This Page