proftpd virtual host not working

Discussion in 'Installation/Configuration' started by DaddyFix, Apr 17, 2006.

  1. DaddyFix

    DaddyFix New Member

    I am having serious problems with ProFTPd Version 1.2.10 and ISPconfig Version: 2.1.2 on Mandriva 2005 LE.

    I can't seem to get proftpd started in my server. here is my config and the errors I am getting. I have tried searching for a solution for this in this section of the forum but I don't get an answer that works.

    Code:
    ServerName                      "Webenergy.ca FTP"
    ServerType                      standalone
    DefaultServer                   on
    AllowStoreRestart               on
    
    Port                            21
    Umask                           022
    MaxInstances                    30
    
    # Set the user and group under which the server will run.
    User                            nobody
    Group                           nogroup
    
    DefaultRoot ~
    AllowOverwrite          on
    
    <Limit SITE_CHMOD>
      DenyAll
    </Limit>
    
    PersistentPasswd              off
    <Global>
    AllowOverwrite on
    </Global>
    DisplayGoAway "Too Many Connections. Try Later."
    DisplayLogin "Login Successful"
    DisplayQuit "Goodbye"
    
    <Anonymous ~hockeypool>
       User         ftp
       Group        nogroup
       UserAlias    hockeypool ftp
       HideNoAccess on
       <Limit LOGIN>
            Allow   All
       </Limit>
       <Limit ALL>
            Deny    All
       </Limit>
       <Limit PWD CWD LIST RETR>
            Allow   ALL
       </Limit>
       <Directory /home/hockeypool>
           Umask   022  022
          <Limit MKD STOR>
            Allow   All
          </Limit>
       </Directory>
    </Anonymous>
    
    Include /etc/proftpd_ispconfig.conf
    
    ###################################
    #
    # ISPConfig proftpd Configuration File
    #         Version 1.0
    #
    ###################################
    <VirtualHost 192.168.1.100>
            DefaultRoot             ~
            AllowOverwrite          on
            Umask                   002
    </VirtualHost>
    <VirtualHost 192.168.1.101>
            DefaultRoot             ~
            AllowOverwrite          on
            Umask                   002
    </VirtualHost>
    
    This is my syslog results
    Code:
    Apr 16 20:13:54 webenegy proftpd: proftpd shutdown succeeded
    Apr 16 20:13:54 webenegy proftpd[10147]: webenergy.ca - notice: 'Webenergy.ca FTP' (192.168.1.100:21) already bound to 'Webenergy.ca FTP'
    Apr 16 20:13:54 webenegy proftpd[10147]: webenergy.ca - bindings.c:913: notice: unable to create ipbind '192.168.1.100': Address already in use
    Apr 16 20:13:54 webenegy proftpd[10147]: webenergy.ca - ProFTPD 1.2.10 (stable) (built Mon Aug 15 12:35:14 MDT 2005) standalone mode STARTUP
    Apr 16 20:13:54 webenegy proftpd[10147]: webenergy.ca - listen() failed in inet_listen(): Address already in use
    Apr 16 20:13:54 webenegy proftpd: proftpd startup succeeded
    Apr 16 20:14:27 webenegy proftpd: proftpd shutdown failed
    Apr 16 20:14:27 webenegy proftpd[10324]: webenergy.ca - notice: 'Webenergy.ca FTP' (192.168.1.100:21) already bound to 'Webenergy.ca FTP'
    Apr 16 20:14:27 webenegy proftpd[10324]: webenergy.ca - bindings.c:913: notice: unable to create ipbind '192.168.1.100': Address already in use
    Apr 16 20:14:27 webenegy proftpd[10324]: webenergy.ca - ProFTPD 1.2.10 (stable) (built Mon Aug 15 12:35:14 MDT 2005) standalone mode STARTUP
    Apr 16 20:14:27 webenegy proftpd[10324]: webenergy.ca - listen() failed in inet_listen(): Address already in use
    Apr 16 20:14:27 webenegy proftpd: proftpd startup succeeded
    
    Please help. I have checked all my firewall rules and I can't figure out why this is not working. I think it started to fail after I did a ISPConfig update and then just recently an init 6 reboot, then the errors started to show up.
     
  2. sbovisjb1

    sbovisjb1 New Member HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    <Limit LOGIN>
    Allow All
    </Limit>
    <Limit ALL>
    Deny All
    </Limit>
    <Limit PWD CWD LIST RETR>
    Allow ALL

    Thats interesting and you;re address is already being used by ISPConfig, you just need to allow the permissions /etc/proftpd_[IP_ADDRESS].conf <--- adds the included file. http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=518

    And dont give aways so much info, it leaves you open to be brute forced...
     
  3. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

  4. DaddyFix

    DaddyFix New Member

    I took out all of the above
    The permissions are the exact same as the proftpd.conf. And there is no proftpd_[IP_ADDRESS].conf file in the /etc dir.
     
  5. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Did you have a look at the link I posted above?
     
  6. DaddyFix

    DaddyFix New Member

    Yes, I added the directive ...
    Code:
    SocketBindTight on
    to the proftpd.conf file.

    I am beginning to think this might be a DNS issue or soemthing else other than ISPConfig settings.... Hmmmmm. any ideas of where to check?
     
  7. DaddyFix

    DaddyFix New Member

    Solution?

    Im not sure if ISPConfig had anything at all to do with proftpd running or not. This is what I recently did and how I think things might have gotten fixed.

    Before I noticed that PROFTPD was running I ...

    I cleanned up my /ETC/HOSTS file. I didn't have 127.0.0.1 defined as localhost
    I don't thing this is what fixed it, but who knows???​
    After this I restarted SYSLOGD the daemon.
    I had not restarted the daemon since fixing a typo in my /ETC/HOSTS file about a month ago. I think there might have been and DNS conflict when PROFTPD tried to start and there was no setting in the hosts file for the domain in memory​

    Hope this helps anyone.
    ALSO, THANKS YOU FALCO for being patient with me...! I LOVE ISPCONFIG!
     

Share This Page