ProFTP stopped working

Discussion in 'General' started by spuppy, Sep 10, 2007.

  1. spuppy

    spuppy New Member

    For some reason, ProFTP stopped working. When I tried to start it again, I got the error:

    Code:
    Starting proftpd:  - no such group 'nobody'
     - Fatal: Group: Unknown group 'nobody' on line 27 of '/etc/proftpd.conf'
    Thanks in advance for any help you can offer!
     
  2. till

    till Super Moderator

    Is the group 'nobody' listed in the file /etc/group ?
     
  3. spuppy

    spuppy New Member

    That file is empty. How should it look?
     
  4. Telesat

    Telesat ISPConfig Developer

    It is a very important file, check it in your backups and restore it. It is as important as /etc/passwd and /etc/shadow

    Maybe you have a copy in /etc/group~, /etc/group-, etc.

    A sample of my /etc/group:

    Code:
    root:x:0:
    daemon:x:1:
    bin:x:2:
    sys:x:3:
    adm:x:4:logcheck
    tty:x:5:
    disk:x:6:
    lp:x:7:
    mail:x:8:
    news:x:9:
    uucp:x:10:
    man:x:12:
    proxy:x:13:
    kmem:x:15:
    dialout:x:20:
    fax:x:21:
    voice:x:22:
    cdrom:x:24:
    floppy:x:25:
    tape:x:26:
    sudo:x:27:
    audio:x:29:
    dip:x:30:
    www-data:x:33:
    backup:x:34:
    operator:x:37:
    list:x:38:
    irc:x:39:
    src:x:40:
    gnats:x:41:
    shadow:x:42:
    utmp:x:43:telnetd-ssl
    video:x:44:
    sasl:x:45:
    plugdev:x:46:
    staff:x:50:
    games:x:60:
    dhcp:x:101:
    syslog:x:102:
    klog:x:103:
    mysql:x:104:
    crontab:x:105:
    ssh:x:106:
    ssl-cert:x:107:
    bind:x:108:
    lpadmin:x:109:
    scanner:x:110:
    admin:x:111:
    telnetd-ssl:x:112:
    postfix:x:113:
    postdrop:x:114:
    logcheck:x:115:
    postgrey:x:116:
    nvram:x:119:
    messagebus:x:120:
    ntp:x:121:
    powerdev:x:122:
    admispconfig:x:1003:admispconfig
    nogroup:x:65534:
    ...and all the users and a lot more, don't try to use this!
    Regards
     
  5. spuppy

    spuppy New Member

    Holy crap, how did that get deleted? It looks like there was a backup called "group-" so I restored it, and ProFTP works now.
     

Share This Page