procmail 'looses' mail with .forward

Discussion in 'Installation/Configuration' started by luxerama, Nov 27, 2006.

  1. luxerama

    luxerama New Member

    Hi everyone,
    I'm sorry if this has been covered in this forum already but Im pretty shure it hasnt.

    Basically Ive set up postfix, Courier-POP3/Courier-IMAP on my server
    (used perfect debian howto) and sending and receiving is all fine.
    Now I wanted to include spamassassin clamav
    (used falkos howto at http://falkotimme.com/howtos/spamassassin_clamav_procmail/index.php).
    But as soon as I include the .forward only some emails come through
    (gmail ie doesnt get through at all) no idea where the ones that dont get into
    my Maildir go to.


    Code:
    server:/home/admin# ls -la
    total 124
    drwxr-xr-x   4 admin admin  4096 2006-11-27 19:50 .
    drwxrwsr-x   5 root  staff  4096 2006-11-26 15:55 ..
    -rwxr-xr-x   1 root  root    516 2006-11-26 18:16 .antivirus.rc
    -rwxr-xr-x   1 admin admin     8 2006-11-25 02:21 .bash_history
    -rwxr-xr-x   1 admin admin   567 2006-11-24 22:13 .bash_profile
    -rwxr-xr-x   1 admin admin  1834 2006-11-24 22:13 .bashrc
    -rw-------   1 admin root     25 2006-11-26 18:06 .forward
    -rwxr-xr-x   1 root  root  69497 2006-11-26 18:47 .html-trap.rc
    drwx------  12 admin admin  4096 2006-11-27 18:53 Maildir
    -rwxr-xr-x   1 root  root    152 2006-11-26 18:16 .procmailrc
    drwxr-xr-x   2 root  admin  4096 2006-11-27 19:47 .spamassassin
    -rwxr-xr-x   1 root  root    843 2006-11-26 18:17 .spamassassin.rc
    -rwxr-xr-x   1 root  root    715 2006-11-26 18:18 .user_prefs
    -rw-------   1 admin admin  3369 2006-11-26 15:40 .viminfo
    
    mail.log
    Code:
    postfix/qmgr[1312]: 36A3F451E0C: from=<[email protected]>, size=1580, nrcpt=1 (queue active)
    postfix/local[1537]: 36A3F451E0C: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
    postfix/qmgr[1312]: 36A3F451E0C: removed
    
    /home/admin/.procmailrc
    Code:
    MAILDIR=$HOME/Maildir/
    DEFAULT=$MAILDIR
    INCLUDERC=/home/admin/.antivirus.rc
    INCLUDERC=/home/admin/.html-trap.rc
    INCLUDERC=/home/admin/.spamassassin.rc
    
    If you need any more information let me know!
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The mail was delivered to procmail, so there must be a problem with your procmail recipes.

    You can try different procmail recipes, i.e. comment out the one or other recipe in .procmailrc and send the same email over and over again. That way you can find out which recipe is causing the loss.

    E.g., you can try
    Code:
    MAILDIR=$HOME/Maildir/
    DEFAULT=$MAILDIR
    #INCLUDERC=/home/admin/.antivirus.rc
    INCLUDERC=/home/admin/.html-trap.rc
    INCLUDERC=/home/admin/.spamassassin.rc
    the next time you try
    Code:
    MAILDIR=$HOME/Maildir/
    DEFAULT=$MAILDIR
    INCLUDERC=/home/admin/.antivirus.rc
    #INCLUDERC=/home/admin/.html-trap.rc
    INCLUDERC=/home/admin/.spamassassin.rc
    and then
    Code:
    MAILDIR=$HOME/Maildir/
    DEFAULT=$MAILDIR
    INCLUDERC=/home/admin/.antivirus.rc
    INCLUDERC=/home/admin/.html-trap.rc
    #INCLUDERC=/home/admin/.spamassassin.rc
     
  3. luxerama

    luxerama New Member

    Nearly sorted

    right Ive fixed half the problem. My mail now gets checked for all kinds of malicious contents, but still no sign of spamassassin. At least emails dont get lost any more but now they dont get filtered at all for example I specified in my .user_conf:
    Code:
    blacklist_from *.gmail.com
    and I can still receive emails from gmail without the subject renamed.
    Somehow I'll sort it though. Thanks for your help.
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in .spamassassin.rc and .user_prefs?
     
  5. luxerama

    luxerama New Member

    OK problem solved. I had the wrong path to spamassassin. Thanks again for your help
     

Share This Page