Problems with db backups for some domain

Discussion in 'General' started by Patryk Marek, Dec 29, 2018.

  1. Patryk Marek

    Patryk Marek New Member

    I have small problem one of my domain have backups enabled daily and for some reason www is backed up but not db to which that domain is assigned.

    I checked database entries in tables:
    web_domain (backup_interval = daily, backup_copies = 2)
    and
    web_database (backup_interval = daily, backup_copies = 2)
    As we can see from aboive all is enabled and should make backups for that domain but as mentioned doing only for www files and db is not backed up.

    Did anyone have similar problem and sugestions ?
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Check the database settings in ispconfig and ensure that the correct website is selected for that database. If that's ok, you should try to run a repair on all tables in that database, maybe some tables are broken so that the backup fails.
     
  3. Patryk Marek

    Patryk Marek New Member

    Hello Till did all You sugest i checked if database is assigned to same website domain and it is i run repair on all tables before today backup shedule but still no database backup on list.
    Any other sugestions You might have for me, perhaps some logs i can check and for what look for ?
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    There is no log, but you can try to run the backup manually by using the debugger.

    cd /usr/local/ispconfig/server
    php cron_debug.php --cronjob=500-backup.inc.php

    Maybe it spits out some errors.
     
  5. nhybgtvfr

    nhybgtvfr Active Member

    are you using different servers for websites and databases?
    are you using a mounted drive for the backups?
    i had a drive mounted to both webserver and dbserver, with the same paths, and had problems where it looked like the website backups were fine, but although the db backups were listed in the control panel, the files didn't exist.
    took ages to work out what was happening, the db backups were running fine, but they were completing before the website backup had run, and the website backup then deleted the database files.
     
  6. Patryk Marek

    Patryk Marek New Member

    Hello im using that same serwer for www and database.
    Im using mounted ftp drive for database.
    Till i have another question is that possible to have web_backup entries that not match files on backup and this could be an issue ?
    Maybe i will delete all backups and will clean table web_backup and will wait for what will happen?
    Did you offer any service which could investigate that issue and i fix it i will pay ovcourse.
     
  7. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    Is that a good idea?
    Does it even work?
     
  8. Patryk Marek

    Patryk Marek New Member

    Mounted is drive for backups, You miss understand me.
     
  9. Taleman

    Taleman Well-Known Member HowtoForge Supporter

    You wrote:
    I would say what you wrote is not what you meant.
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    I did not had such a case yet but it might be possible.

    Please contact Florian here https://www.ispconfig.org/get-support/?type=ispconfig to get a quote for remotely debug and fix your problem.
     

Share This Page