problems mails

Discussion in 'Installation/Configuration' started by powaserv, Jan 20, 2011.

  1. powaserv

    powaserv New Member

    I have a problem with my new installation.
    I do not receive emails.
    I had a problem to connect to SMTP with Thunderbird
    And also to enter "squirrelmail" I used the IP address.

    My server is running ubuntu 9.04.
    My field is

    For the example you give the name of the server
    I have peace instead of server1.
    I also have this error

    I am a bit lost because I read the various solutions, but I do not know if my problems are related or not.

    How can I solve these problems?

    Thank you.

    ps: Happy New Year
  2. ByteMe Networking

    ByteMe Networking New Member

  3. powaserv

    powaserv New Member

    I really look and try to do things but without success.
    It's going a bit in all directions in the conversation and I can not find my way.
    Are there any chance to take my problem to zero?
    For there I can not do too much.

    Thank you
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The errors that you posted are ok, they do not mean that anything is wrong with your setup. They should accour as it means that someone ahs tried to send emails to Linux system users which dont have a mailbox.

    So back to your original problem. Login to webmail and send a email to the same address that you used to login to the server and then post the lines that got added to the mail log file. Additionally, I need to know which tutorial was used to install the server.
  5. powaserv

    powaserv New Member


    sorry for the delay.

    So I use the tutorial for ubuntu 9.04

    Now I no longer have any access to webmail.

    my hostname is

    I think I broke everything in testing several things.

    Thank you for your help.
  6. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
  7. powaserv

    powaserv New Member


    On the logs mails

    thank you to you for your help.
    Almost everything works fine, except the email system.
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The log excerpts looks ok, I don't see any errors. Did the email (from the first lines of the log excerpt) arrive? If not, please make sure you aren't blacklisted:
  9. powaserv

    powaserv New Member


    Yes I know there is no visible error in the log.
    But I can not access the web mail on any possible links he found there.
    The ip of my server does not seem blaklisted.
    I just sent an email to test if I have not come back because the email does not work.
    But to see if it has arrived Iwould love had the web mail .
    You would have a suggestion on this?

    Thank you again for taking time to help me.
  10. powaserv

    powaserv New Member

    Edit :

    I just manage to connect me on my mail with Thunderbird.
    I confirm that sending and receiving mail works.
    I 'had not tested so knowing that I can not access most web mail.

    For the web mail you would have a board on this.

    I am sorry that my problem is not .:confused:

    Thank you for your patience!

Share This Page