problems installing roundcube

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by saco721, Nov 18, 2015.

  1. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

    Debian Squeeze, ISPConfig Version: 3.0.5.4p8, multi-server setup.

    Hi, Ive installed roundcube and everything seems ok but when i try to send an email, i get the following error;

    Code:
    Code:
    SMTP Error (554): Failed to add recipient "[email protected]" (5.7.1 : Relay access denied) 
    Also I cannot recieve email.

    I followed the following guide :
    http://www.howtoforge.com/how-to-install-roundcube-0.7-for-ispconfig-3-on-debian-squeeze


    I have the following settings in main.inc.php for imap and smtp authentication:

    Code:
    $rcmail_config['default_host'] = 'mail.mydomain.com';
    $rcmail_config['smtp_server'] = 'mail.mydomain.com';
    $rcmail_config['smtp_user'] = '%u';
    $rcmail_config['smtp_pass'] = '%p';
    
    I have also tried :
    Code:
    $rcmail_config['default_host'] = 'localhost';
    $rcmail_config['smtp_server'] = 'localhost';
    $rcmail_config['smtp_user'] = '';
    $rcmail_config['smtp_pass'] = '';
    
    I would really appreciate some help with this, thanks.
     
  2. florian030

    florian030 ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    You can use localhost for the server but you must also define user and pass as you did above.
     
  3. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

    Hi Florian,
    I have tried :
    Code:
    $rcmail_config['default_host'] = 'localhost'; $rcmail_config['smtp_server'] = 'localhost'; $rcmail_config['smtp_user'] = '%u'; $rcmail_config['smtp_pass'] = '%p';
    but still get :
    Code:
    Code:
    SMTP Error (554): Failed to add recipient "[email protected]" (5.7.1 : Relay access denied) 
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You have to use a local user account of your server (a mailbox that you created in ISPConfig), you can't login at yahoo.
     
  5. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Ok. Please post the output of these two commands:

    grep localhost /etc/hosts
    grep mynetworks /etc/postfix/main.cf
     
  7. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

    Thanks till,

    output of grep localhost /etc/hosts :

    Code:
    127.0.0.1       localhost
    ::1     ip6-localhost ip6-loopback
    
    output of grep mynetworks /etc/postfix/main.cf :
    Code:
    mynetworks = 127.0.0.0/8 [::ffff:127.0.0.0]/104 [::1]/128
     
  8. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

    Hi,
    I have managed to resolve the issue with sending public emails, but now cannot get incoming public mails, I get the following message :
    Code:
    No MX or A records for mydomain.com
    I was wondering how to go about about correcting this issue.
    Thanks for your time!
     
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Check that your domain has a valid A and MX record. You can do this e.g. with intodns.com
     
  10. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

    Hi,
    IntoDNS report is :

    [​IMG] Mismatched NS records WARNING: One or more of your nameservers did not return any of your NS records.
    [​IMG] DNS servers responded ERROR: One or more of your nameservers did not respond:
    The ones that did not respond are:
    xx.xxx.xxx.xxx xx.xxx.xxx.xxx
    [​IMG] Multiple Nameservers ERROR: Looks like you have less than 2 nameservers. According to RFC2182 section 5 you must have at least 3 nameservers, and no more than 7. Having 2 nameservers is also ok by me.
    [​IMG] Missing nameservers reported by your nameservers You should already know that your NS records at your nameservers are missing, so here it is again:

    [​IMG] SOA record No valid SOA record came back!

    [​IMG] MX Records Oh well, I did not detect any MX records so you probably don't have any and if you know you should have then they may be missing at your nameservers!

    ns0.mydomain.com.
    ns1.mydomain.com.


    Any help would be greatly appreciated.
     
  11. saco721

    saco721 Member HowtoForge Supporter

    Problem solved,
    pri.mydomain.com was not being generated due to configuration errors in dns setup.
     

Share This Page