Problems Installing in CentOS 4.2 fresh

Discussion in 'Installation/Configuration' started by JLChafardet, Mar 31, 2006.

  1. JLChafardet

    JLChafardet New Member

    ISPConfig is for some reason not installing on my fresh install of CentOS 4.2, when i hit enter at ./setup it asks the first normal questions, then when reaching the ############# Installing #############

    it tells me mysql is not started, and if you check at that exact time, you will see that mysql is subsys locked, but in fact was runing when the ./setup was run.

    what could be causing the problem?
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    Please post the output of
    Code:
    netstat -tap
    and
    Code:
    ps aux | grep -i mysql
     
  3. JLChafardet

    JLChafardet New Member

    I fixed my problem by editing the service line where it restarts, adding a sleep 3 between stop and start, now it restarts perfectly.

    apparently the problem was regarding the time while it trully stops and the try to start. The service seemed to have stoped when in fact wasnt, so the start command couldnt success because probably the stop command was still runing.

    will try now the instalation of ISPConfig

    regards,

    JLChafardet
     
  4. JLChafardet

    JLChafardet New Member

    worked as i expected, after editing the service file for mysqld and followed both the install on centos found here and the fedora example mixed, i got it up and running, now its time for me to RTFM ;) to learn to use it

    cheers,

    JLChafardet
     

Share This Page