Problems getting email

Discussion in 'Installation/Configuration' started by brice, Mar 28, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. brice

    brice New Member

    Hi,
    I followed the "Perfect Setup Debian Sarge" howto, then installed ISPConfig.
    I encountered various issues due to the fact that I didn't start from a clean install, and some packages were already installed (Postfix...), and left some config files behind them...:rolleyes:
    Well, finally I managed to get the server working... almost...;)

    I'm scratching my head for 3 days now on the following problem:
    my server just doesn't accept incoming emails for the emails adresses I've created for the site I've set up on the server.
    I can use Uebimiau to send emails to any external adress...
    I can authenticate to the smtp server and send emails with Thunderbird to any external adress too...
    But whenever I try to send an email to an adress which belongs to the domain I've setup, it gets rejected.
    Here's an exemple from my mail.log:
    Code:
    Mar 28 21:06:24 ik61026 postfix/smtpd[8789]: connect from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]
    Mar 28 21:06:24 ik61026 postfix/smtpd[8789]: setting up TLS connection from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]
    Mar 28 21:06:25 ik61026 postfix/smtpd[8789]: TLS connection established from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]: TLSv1 with cipher EDH-RSA-DES-CBC3-SHA (168/168 bits)
    Mar 28 21:06:25 ik61026 postfix/smtpd[8789]: NOQUEUE: reject: RCPT from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]: 550 <toto@domain.tld>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<brice@xxx.fr> to=<toto@domain.tld> proto=ESMTP helo=<26.mail-out.ovh.net>
    Mar 28 21:06:25 ik61026 postfix/smtpd[8789]: disconnect from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]
    Mar 28 21:06:44 ik61026 postfix/smtpd[8789]: connect from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]
    Mar 28 21:06:44 ik61026 postfix/smtpd[8789]: setting up TLS connection from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]
    Mar 28 21:06:44 ik61026 postfix/smtpd[8789]: TLS connection established from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]: TLSv1 with cipher EDH-RSA-DES-CBC3-SHA (168/168 bits)
    Mar 28 21:06:44 ik61026 postfix/smtpd[8789]: NOQUEUE: reject: RCPT from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]: 550 <admin@domain.tld>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<brice@xxx.fr> to=<admin@domain.tld> proto=ESMTP helo=<26.mail-out.ovh.net>
    Mar 28 21:06:44 ik61026 postfix/smtpd[8789]: disconnect from 26.mail-out.ovh.net[213.186.42.179]
    Here I was trying to send an email from Thunderbird to 2 users in my domain (domain.tld)...
    Please help, I'm going mad ! :eek:
     
  2. brice

    brice New Member

    Well nevermind, it seems I finally found the problem...
    Code:
    virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
    was missing in /etc/postfix/main.cf... :rolleyes:
     
  3. geek.de.nz

    geek.de.nz New Member

    Problem receiving mail for test account

    I've setup a test email account for test@mydomain.com. I've read quite a few posts and yes:

    there is "virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable" in /etc/postfix/main.cf

    test@mydomain.com and test@www.mydomain.com are in /etc/postfix/virtusertable

    /etc/postfix/local-host-names contains "mydomain.com" and "www.mydomain.com"

    I restarted postfix

    I can log in to the imap server with the user name (webx_test) and his passwd

    BUT I cannot receive email for that account. Instead, I get the mail into the catch all email of a different domain webmaster@myotherdomain.com. Anybody an idea what is going on?

    Note: /etc/postfix/virtusertable contains "@myotherdomain.com ..." and "@www.myotherdomain.com ..." which I'm guessing is refering to the catch all email of that domain.

    BUT again, how come I'm getting all mail sent to my server to that email address now?
     
  4. geek.de.nz

    geek.de.nz New Member

    OK, this is weird. I just removed the catch all check from myotherdomain.com and it worked, although I defined another catch all on mydomain.com.

    The problem is solved, but I don't know why.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page