problems adding a new IP to my server

Discussion in 'General' started by Ovidiu, Mar 10, 2012.

  1. Ovidiu

    Ovidiu Active Member

    I have a strato server, running debian 6 with ISPCFG 3 - all up to date.
    I now have a client that needs SSL so I got him his certificates and need to assign him his own IP. Web server is Apache2

    strato comes with 2 IPs by default.

    I added the second IP as you can see here:

    then changed his site to use this IP here:

    and when navigating to his site I get the following error when visiting the site's back end (wordpress):

    and the front end looks like this: the text is being loaded but all links to images and css files are broken !?

    quite weird, have put it back to use the default IP but how can I get this site to use its own IP?
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    IS your system configured for the new IP? What's the output of
  3. Ovidiu

    Ovidiu Active Member

    :-( ok, you are right. I should start thinking before asking such a silly question.

    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:24:21:af:8a:99
    inet addr: Bcast: Mask:
    inet6 addr: fe80::224:21ff:feaf:8a99/64 Scope:Link
    RX packets:103567023 errors:0 dropped:896 overruns:0 frame:0
    TX packets:123996292 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:69504240384 (64.7 GiB) TX bytes:98395688653 (91.6 GiB)
    Interrupt:16 Memory:feae0000-feb00000

    my system didn't know about the second IP :-( is there a how-to for this? I guess I need to edit the interfaces file, the closest I just could find via google is this:
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    That should work. Make sure you indent as follows:

    auto eth0:1
    iface eth0:1 inet static
      network x.x.x.x
      broadcast x.x.x.x
      gateway x.x.x.x

Share This Page