Problem with VMWare Image for "The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server (Edgy Eft)"

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by hatsix, Mar 3, 2007.

  1. hatsix

    hatsix New Member

    I'm trying to use the VMWare Image supplied for "The Perfect Setup", unfortunately the network isn't setup, and the keyboard is set to Non-US format.

    How can I change the keyboard, and how do I setup the networking? I became a "supporter" specifically for this one VMWare Image.
     
  2. hatsix

    hatsix New Member

    I've searched high and low for additional keymaps, if I try to:
    Code:
    loadkeys -d
    for the default, it says "cannot find defkeymap"

    it seems that whoever made the image deleted all of the keymaps out of /usr/share/keymaps (where the Ubuntu people say the keymaps are stored), if they're somewhere else, please tell me!
     
  3. falko

    falko Super Moderator

  4. hatsix

    hatsix New Member

    that would be great, except for the fact that networking is screwed up. ifconfig only returns the loopback, eth0 doesn't seem to be installed.
     
  5. falko

    falko Super Moderator

    eth0 is installed. Just make sure that your network is 192.168.0.0.
     
  6. falko

    falko Super Moderator

  7. hatsix

    hatsix New Member

    attached is a screenshot.

    eth0 is NOT working.


    without eth0 working, I can't apt-get anything (i.e. the other keymaps)
     

    Attached Files:

  8. till

    till Super Moderator

    How do you import the vmware image? You must choose to keep the unique identifier, otherwise the eth0 network wont work anymore as ubuntu otherwise cant find the interface anmore.
     
  9. falko

    falko Super Moderator

Share This Page