Problem with server.php

Discussion in 'General' started by Davide, Jun 11, 2012.

  1. Davide

    Davide Member HowtoForge Supporter

    Hi

    This morning my "server.php" hanged up, and now users cannot update things in ispconfig3 panel.

    These are the lasts lines before hagnup:

    Code:
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock  
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Found 2 changes, starting update process.
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Calling function 'user_update' from plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Updated Maildir quota: su -c 'maildirmake -q 367001600S /var/vmail/foodomain.com/administracion' vmail
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Calling function 'update' from plugin 'maildrop_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Processed datalog_id 14207
    11.06.2012-09:32 - DEBUG - Calling function 'user_update' from plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
    11.06.2012-09:33 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    11.06.2012-09:34 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    11.06.2012-09:35 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting.
    I've already tried to kill server.php and deleting lock file, but server.php entered and got hung again

    Code:
    11.06.2012-11:28 - DEBUG - There is already a lockfile set. Waiting another 10 seconds...
    11.06.2012-11:28 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
    11.06.2012-11:28 - DEBUG - Found 1 changes, starting update process.
    11.06.2012-11:28 - DEBUG - Calling function 'user_update' from plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_update'.
    11.06.2012-11:29 - DEBUG - There is already an instance of server.php running. Exiting. 
    As you can see, loglevel is already debug

    Does anyone know what could be wrong with this job?
    Is is possible to simply delete it from queue?
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Seems as if the PHP process dies. Have you changed any php.ini settings on yourserveryestaerday, especially disabling any classes or functions?
     
  3. Davide

    Davide Member HowtoForge Supporter

    I've only changed memcache allocated memory from 256 to 384 MB, but it shouldn't have influence in php. Server hasn't memory problems.

    Process is still in machine:

    Code:
    # ps uaxw |grep server.php
    root       896  0.0  0.2 223600 19504 ?        S    13:10   0:00 /usr/bin/php -q /usr/local/ispconfig/server/server.php
    
    Does this mean that process hasn't died?
     
  4. Davide

    Davide Member HowtoForge Supporter

    I've solved it

    It was a mail directory wrong permission problem. (/var/vmail/domain/user)

    I chowned it to vmail, and command finished ok.

    Thanks anyway.
     

Share This Page