Problem with SATA Drives?

Discussion in 'Technical' started by jtheed, Sep 27, 2007.

  1. jtheed

    jtheed Member HowtoForge Supporter

    I'm repeatedly getting this message in my system log.

    Sep 27 16:18:59 web kernel: ata3.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x2 frozen
    Sep 27 16:18:59 web kernel: ata3.00: cmd a0/00:00:00:00:20/00:00:00:00:00/a0 tag 0 cdb 0x0 data 0
    Sep 27 16:18:59 web kernel: res 40/00:03:00:00:20/00:00:00:00:00/a0 Emask 0x4 (timeout)
    Sep 27 16:18:59 web kernel: ata3: soft resetting port
    Sep 27 16:18:59 web kernel: ata3.00: configured for PIO0
    Sep 27 16:18:59 web kernel: ata3: EH complete

    Is this a hardware error or something not configured properly in the Linux. Linux is Fedora Core 7, SATA drives with motherboard (MSI PM8PM-V) raid controller. Never installed any drivers for Linux for this as it saw the drives. Worked fine for couple of months, but now am getting error message all the time.

    any ideas?

    Thanks

    john
     
  2. o.meyer

    o.meyer ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Take a look at your SATA and power cables whether they are connected proper.

    If you have replacements you should try them too - even if the others looking good.

    Olli
     
  3. jtheed

    jtheed Member HowtoForge Supporter

    Olie,

    I did just that before posting and it seems to have corrected the problem. I moved one of the drives up and away from the other and reconnected. No more errors as of yet,

    Thanks for posting.
     
  4. jtheed

    jtheed Member HowtoForge Supporter

    Just an Update. It seems my SATA errors were caused because of using STARTX to load the gui interface. Since I last posted, I have not used STARTX and no more errors have surfaced on the box.
     

Share This Page