problem with mailserver: Connection dropped by IMAP server

Discussion in 'Installation/Configuration' started by vrsho, Sep 23, 2009.

  1. vrsho

    vrsho New Member

    Hello.. i have a problem with mailserver.
    I have all configured like on this tutorial but i always get this error when i try to login via squirrelmail "ERROR: Connection dropped by IMAP server.".

    Mail.log
    When im sending a welcome mail to this user, i get this:

    sry for my bad english :)
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in /etc/postfix/main.cf?

    Does [email protected] exist in the database?
     
  3. vrsho

    vrsho New Member

    here is thee postfix main config:
    Yes..the user exist in the database.. ;) thanks


    EDIT: In Outlook Express i get this error: "Your IMAP server wishes to alert you to the following: Account's MailBox directory is not owned by the corect UID or GID. ;)
     
    Last edited: Sep 24, 2009
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    Code:
    ls -la /home/vmail/
    ?
     
  5. FXFman1209

    FXFman1209 New Member

    I am having this same problem. It seems like when mail is being sent to someone, the maildir is not being created because there are no files in /home/vmail.

    What exactly should I be looking for to fix this?
     
  6. FXFman1209

    FXFman1209 New Member

    Well actually, for some reason, mine just magically started working...

    However when I log into squirrelmail, it just shows me a blank page. This is what the mail log says:

    Sep 26 18:52:49 pegasus imapd: Connection, ip=[::1]
    Sep 26 18:52:49 pegasus imapd: LOGIN, user=fxfitz@**.com, ip=[::1], port=[40348], protocol=IMAP
    Sep 26 18:52:49 pegasus imapd: LOGOUT, user=fxfitz@**.com, ip=[::1], headers=0, body=0, rcvd=30, sent=238, time=0


    So for some reason it is logging me out right away. Any ideas??
     
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please make sure you introduced no syntax error when you edited the change_sqlpass plugin.
     
  8. FXFman1209

    FXFman1209 New Member

    What do you mean the no syntax error??
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Maybe you forgot a quotation mark or something like that when you modified the config.php file.
     

Share This Page