Problem with local server

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Ex0r, Feb 12, 2006.

  1. Ex0r

    Ex0r New Member

    I setup ISPConfig on a local server on my network, and now I can't access it from any other computers on my network.


    the ip address is as follows:

    192.168.0.102

    accessing https://192.168.0.102:81/ doesnt bring back any results, except a page not found error.. please help.
     
    Last edited: Feb 12, 2006
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Have you been able to access 192.168.0.102 before?

    Please post the output of
    Code:
    netstat -tap
    and
    Code:
    iptables -L
    Which distribution do you use?
     
  3. Ex0r

    Ex0r New Member

    I run fedora core 4. I know that It has net connection, because I can surf the net through it. I am running it through a vmware workstation.
     
  4. Ex0r

    Ex0r New Member

    Also I should add that I can SSH into the box and everything else normally, I just can't access ispconfig. I think it's an ispconfig configuration problem. Please help.
     
  5. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    Please post the output of
    Code:
    netstat -tap
    and
    Code:
    iptables -L
     
  6. Ex0r

    Ex0r New Member

    NETSTATS result

    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address Stat e PID/Program name
    tcp 0 0 *:32769 *:* LIST EN 2313/rpc.statd
    tcp 0 0 *:mysql *:* LIST EN 2778/mysqld
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LIST EN 2295/portmap
    tcp 0 0 *:10000 *:* LIST EN 3178/perl
    tcp 0 0 192.168.0.102:ftp *:* LIST EN 3149/ispconfig_tcps
    tcp 0 0 localhost.localdomain:ftp *:* LIST EN 3147/ispconfig_tcps
    tcp 0 0 192.168.0.102:domain *:* LIST EN 3125/named
    tcp 0 0 localhost.localdomai:domain *:* LIST EN 3125/named
    tcp 0 0 localhost.localdomain:ipp *:* LIST EN 2621/cupsd
    tcp 0 0 localhost.localdomain:5335 *:* LIST EN 2603/mDNSResponder
    tcp 0 0 localhost.localdomain:rndc *:* LIST EN 3125/named
    tcp 0 0 localhost.localdomain:smtp *:* LIST EN 2808/sendmail: acce
    tcp 0 0 localhost.localdomain:6009 localhost.localdomain:39534 TIME _WAIT -
    tcp 0 0 *:ssh *:* LIST EN 2669/sshd
    tcp 0 0 ::ffff:192.168.0.102:ssh ::ffff:192.168.0.100:1623 ESTABLISHED 3456/1


    IPTABLES result

    Chain FORWARD (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination
    RH-Firewall-1-INPUT all -- anywhere anywhere

    Chain INPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination
    RH-Firewall-1-INPUT all -- anywhere anywhere

    Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
    target prot opt source destination

    Chain RH-Firewall-1-INPUT (2 references)
    target prot opt source destination
    ACCEPT all -- anywhere anywhere
    ACCEPT icmp -- anywhere anywhere icmp any
    ACCEPT ipv6-crypt-- anywhere anywhere
    ACCEPT ipv6-auth-- anywhere anywhere
    ACCEPT udp -- anywhere 224.0.0.251 udp dpt:5353
    ACCEPT udp -- anywhere anywhere udp dpt:ipp
    ACCEPT all -- anywhere anywhere state RELATED,ESTABLISHED
    ACCEPT tcp -- anywhere anywhere state NEW tcp dpt:ssh
    ACCEPT tcp -- anywhere anywhere state NEW tcp dpt:http
    ACCEPT tcp -- anywhere anywhere state NEW tcp dpt:ftp
    ACCEPT tcp -- anywhere anywhere state NEW tcp dpt:smtp
    REJECT all -- anywhere anywhere reject-with icmp-host-prohibited
     
  7. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    ISPConfig isn't running. Please start it:
    Code:
    /etc/init.d/ispconfig_server start
    If you still cannot access it, shut down your firewall and try again.
     
  8. Ex0r

    Ex0r New Member

    Um, I dont want to sound rude or anything, but im not an idiot. ISPconfig is running, I can access it via the localhost by going to https://localhost:81/
     
  9. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    But I can't see it in the netstat output. Either you posted an incomplete netstat output, or ISPConfig isn't running.
     
  10. Ex0r

    Ex0r New Member

    Nah, it's running and I pasted everything how it came on screen. I found what the problem was. I forgot to allow port 81 through on the local firewall. After I changed it everything went through. Thanks for the help though. Very speedy replies.
     

Share This Page