Problem with add database after update

Discussion in 'General' started by nicotinovich, Feb 21, 2012.

  1. nicotinovich

    nicotinovich New Member

    Hi!
    Config:
    Debian 5.0 Lenny, apache 2.2.9-10+lenny12, mysql 5.0.51a
    ISPConfig 3.0.4.3

    After update to 3.0.4.3 ISPConfig can't create database(from webinterface) ether under client or admin. ispconfig user can access to mysql db dbispconfig, but in /var/log/ispconfig/ispconfig_.log i see: \\\\dbispconfig.sys_log\\\\dosn\\\'t exist\\
    No errors in ispconfig monitor:
    Сервер: lennywebserv (Debian Lenny)
    ISPConfig 3.0.4.3
    Состояние: ok (0 неизвестно, 0 info, 0 warnings, 0 critical, 0 errors)
    No errors from mysql in syslog and no errors in apache2/error.log

    Can anybody help?
     
  2. till

    till Super Moderator

    There seem to be database tables missing in your ispconfig database. From which ispconfig version did you update to 3.0.4.3?
     
  3. nicotinovich

    nicotinovich New Member

    update from 3.0.2.2
    All tables a there.
    mysql> show tables;
    +-----------------------+
    | Tables_in_dbispconfig |
    +-----------------------+
    | attempts_login |
    | client |
    | client_template |
    | country |
    | cron |
    | dns_rr |
    | dns_slave |
    | dns_soa |
    | dns_template |
    | domain |
    | firewall |
    | ftp_user |
    | help_faq |
    | help_faq_sections |
    | iptables |
    | mail_access |
    | mail_content_filter |
    | mail_domain |
    | mail_forwarding |
    | mail_get |
    | mail_mailinglist |
    | mail_relay_recipient |
    | mail_traffic |
    | mail_transport |
    | mail_user |
    | mail_user_filter |
    | monitor_data |
    | openvz_ip |
    | openvz_ostemplate |
    | openvz_template |
    | openvz_traffic |
    | openvz_vm |
    | remote_session |
    | remote_user |
    | server |
    | server_ip |
    | shell_user |
    | software_package |
    | software_repo |
    | software_update |
    | software_update_inst |
    | spamfilter_policy |
    | spamfilter_users |
    | spamfilter_wblist |
    | support_message |
    | sys_config |
    | sys_datalog |
    | sys_dbsync |
    | sys_filesync |
    | sys_group |
    | sys_ini |
    | sys_log |
    | sys_remoteaction |
    | sys_session |
    | sys_user |
    | web_database |
    | web_domain |
    | web_folder |
    | web_folder_user |
    | web_traffic |
    | webdav_user |
    +-----------------------+
    61 rows in set (0.00 sec)

    ispconfig user have privilegies to access dbispconfig
     
  4. till

    till Super Moderator

    Maybe a table is corrupted. you should select all tables in phpmyadmin and choose to repair them.

    Another possibility is that you cahnged the mysql root password without changing it in ispconfig too. Check that the correct mysql root password is set in the file /usr/local/ispconfig/server/lib/mysql_clientdb.conf
     
  5. nicotinovich

    nicotinovich New Member

    root password correct and didn't changed.

    After repair:
    Table Op Msg_type Msg_text
    dbispconfig.attempts_login repair status OK
    ...
    dbispconfig.web_traffic repair status OK

    nothing changed, still can't create db

    ispconfig access dbispconfig when I create db, but not create new db under the root accaunt
    ID User Host Database Command Time Status SQL query
    Kill 2264 ispconfig localhost:54822 dbispconfig Sleep 20981 --- ---
     
    Last edited: Feb 21, 2012
  6. till

    till Super Moderator

  7. nicotinovich

    nicotinovich New Member

    config:
    # cat lib/mysql_clientdb.conf
    <?php

    $clientdb_host = 'localhost';
    $clientdb_user = 'root';
    $clientdb_password = 'secret';

    ?>

    with $clientdb_password I can connect as root to mysql via console or phpmyadmin
     
  8. nicotinovich

    nicotinovich New Member

    Now ISPConfig works!!!
    Problem was with crontab.
    Thanks till.
     

Share This Page