problem send e-mail with perfect setup dapper 6.06

Discussion in 'Installation/Configuration' started by pierremoreau, Aug 20, 2007.

  1. pierremoreau

    pierremoreau New Member

    Hello

    excuse me for my bad english i'm french.

    I installed ISPCONFIG 2.2.15, with perfect setup 6.06 and Ubuntu dapper LTS.

    All services ready but when i would to send a mail with webmail (roundcubemail or ubemail) the soft send the message (your e-mail sent) but the message don't arrived...

    I don't when i do... please help me :)

    thanks for your team

    Pierre Moreau
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Any errors in your mail log (/var/log/mail.log)?

    Did you send to an external email address or to an address on the same server? If you sent to an external email address, please check that your server isn't blacklisted: http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx
     
  3. pierremoreau

    pierremoreau New Member

    in the mail.log

    hello, thanks for your response.

    I have new installation and i've got always problems with the mail...

    if i send with uebimail the log show this :

    Aug 22 17:32:30 server1 postfix/smtp[3034]: connect to smtp4.laposte.net[193.251.214.113]: Connection timed out (port 25)
    Aug 22 17:32:30 server1 postfix/smtp[3034]: C9DB283C14F: to=<[email protected]>, relay=none, delay=30, delays=0.03/0.09/30/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to smtp4.laposte.net[193.251.214.113]: Connection timed out)
    Aug 22 17:32:59 server1 postfix/smtpd[3028]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Aug 22 17:32:59 server1 postfix/smtpd[3028]: 632CC83C17A: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Aug 22 17:32:59 server1 postfix/cleanup[3031]: 632CC83C17A: message-id=<[email protected]>
    Aug 22 17:32:59 server1 postfix/smtpd[3028]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Aug 22 17:32:59 server1 courierpop3login: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Aug 22 17:32:59 server1 courierpop3login: LOGIN, user=web1_contact, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Aug 22 17:32:59 server1 courierpop3login: LOGOUT, user=web1_contact, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=0, retr=0, rcvd=6, sent=30, time=0
    Aug 22 17:32:59 server1 postfix/qmgr[2774]: 632CC83C17A: from=<[email protected]>, size=789, nrcpt=1 (queue active)

    and i never receive messages

    please help me ... :)
     
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you check if you're blacklisted? http://www.mxtoolbox.com/blacklists.aspx

    Does the MX record of your domain point to your server? You can check with
    Code:
    dig mx yourdomain.com
    Also, what's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ? Is Maildir enabled or disabled in ISPConfig (Management > Server > Settings > Email)?
     

Share This Page