Problem getting Office 365 Outlook on MAC to send via IMAP

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by webguyz, Jun 8, 2021.

  1. webguyz

    webguyz Active Member HowtoForge Supporter

    Have a customer who is using Office 365 Outlook on a Mac as a client to connect to my server. Getting an error like 'No authentication protocol was available' or something similar. I am not using SSL on this server and using ports 143 and 578 for outgoing. Incoming works but outgoing fails every time. Other MAC clients and Mac mail works fine, but customer insists on using this Office 365 Outlook on her Mac. I have never run into this before so not sure what to do. Don't see any place in setting to set up STARTTLS or anything else and was wondering if anyone else out there has run into something similar with this product. Running ver 3.1.13 but will be upgrading to 3.2 soon
     
  2. Jesse Norell

    Jesse Norell ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    Ensure that's actually port 587 (and you could try 465). Other than that, I have no idea/experience there.
     
  3. webguyz

    webguyz Active Member HowtoForge Supporter

    Typo, meant 587. Can I use port 465 without using SSL? That mail server does not have a certificate yet. Thx.
     
  4. Jesse Norell

    Jesse Norell ISPConfig Developer Staff Member ISPConfig Developer

    No, 465 requires ssl, and I thought 587 required tls, too.
     
  5. webguyz

    webguyz Active Member HowtoForge Supporter

    Did not see an option to include TLS. Maybe thats why it says no valid authentication.
     

Share This Page