Problem getting eth0 up / Edgy Server

Discussion in 'Installation/Configuration' started by njende, Nov 2, 2006.

  1. njende

    njende New Member

    Howdy folks,

    I just tried to set up my first Linux Server. As the other Boxes are already on KUbuntu edgy Eft, I followed Falko's HowTo to set up my Ubuntu Edgy Server.everything worked fine, but at the point where you have to configure your /etc/network/interfaces, I must have a done mistake, because eth0 wont come up. Here are the details:

    $route gives me that on my Notebook:

    Kernel IP Routentabelle
    Ziel Router Genmask Flags Metric Ref Use Iface
    192.168.2.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
    default 192.168.2.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0


    The /e/n/interfaces on the server looks like this:

    address 192.168.0.100
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.2.0
    broadcast 192.168.2.0
    gateway 192.168.2.1

    I assume that the gateway ist still my DSL-Router having the IP 192.168.2.1, the netmask is truely 255.255.255.0, I also assume that the network is correct, too. I guess that the entry for *broadcast* is wrong, but as said, its just a guess.

    If I say /etc/init.d/network restart I get this output:
    SIOCADDRT: Network is unreachable
    Unable to bring up eth0

    Hopefully someone is likely happy to give me little hand to get that box running.

    TIA
    Niels
     
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Try
    Code:
    address 192.168.0.100
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.2.0
    broadcast 192.168.2.[B][COLOR="Red"]255[/COLOR][/B]
    gateway 192.168.2.1
    instead.
     

Share This Page