Problem forwarding Registered Domain Name to ISPConfig Server

Discussion in 'Installation/Configuration' started by mike_phi, Aug 27, 2010.

  1. mike_phi

    mike_phi New Member

    Hi there I am having trouble launching my newly created site, please refer to the diagram below.

    here is the current behaviour:

    1) if I enter MY_IP I get the Shared IP page (EXPECTED)
    2) if I enter MY_IP:80 I get the admin login page (EXPECTED)
    3) If I enter www.XX.com (My domain) I get the Shared IP page
    (NOT EXPECTED)
    4) If I enter www.XX.com:81 I get a timeout (NOT EXPECTED)

    basically i can not launch my newly created site, note the the name of this site is the same as my server (i.e. www.XX.com ) as I am hoping to use this site to present (i.e introduce ) my server.

    below is the configuration and setup diagram

    Code:
    Yahoo Domain                                                Modem
    +-------------------------------------+          +------------------------+ 
    | Forward = MY_IP                     |          |                        |
    |  masked                             |---->|MY_IP |                      |
    |                                     |          |       |                              |
    |                                     |          | forward ports 80 & 81  |
    |                                     |          |       |                       |
    |                                     |          |       |                       |
    | DNS Settings:                       |          +-------v-----------------+
    | A Record XX.com = NONE              |           |INTERNAL_IP (set in DMZ)|
    | A Record www.XX.com =NONE |                    +------------#-----------+
    | CNAME Record *.XX.com =NONE         |                        |
    | CNAME Record mail.XX.com = NONE     |                        |
    |                                     |                        |
    +-------------------------------------+                        |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
           +------+------+     +----------+-----------------+      |
           | New Site   |     | ISPConfigServer             |O-----+
           +-------------+     +----------------------------+
           |   www.XX.com |--#| ServerName = www.XX.com     |
           +-------------+     | ServerIP = INTERNAL_IP      |
                               |                             |
                               |                             |
                               +----------------------------+
    
    
     
    Last edited: Aug 27, 2010
  2. mike_phi

    mike_phi New Member

    Hi there all, just for completeness and the intent to share information I thought would mention that I have resolved this problem.

    The issue was the actual forwarding of the domain, as I was just testing I attempted to forward to MY_IP which was a dynamic IP address.

    I now changed that to

    Forward = MY_FIXED_IP and it worked : )

    Code:
    Yahoo Domain                                                Modem
    +-------------------------------------+          +------------------------+ 
    | Forward = [COLOR="Red"]MY_FIXED_IP[/COLOR]               |          |                        |
    |  masked                             |---->|[COLOR="Red"]MY_FIXED_IP [/COLOR]|                 |
    |                                     |          |       |                              |
    |                                     |          | forward ports 80 & 81  |
    |                                     |          |       |                       |
    |                                     |          |       |                       |
    | DNS Settings:                       |          +-------v-----------------+
    | A Record XX.com = NONE              |           |INTERNAL_IP (set in DMZ)|
    | A Record www.XX.com =NONE |                    +------------#-----------+
    | CNAME Record *.XX.com =NONE         |                        |
    | CNAME Record mail.XX.com = NONE     |                        |
    |                                     |                        |
    +-------------------------------------+                        |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
                                                                   |
           +------+------+     +----------+-----------------+      |
           | New Site   |     | ISPConfigServer             |O-----+
           +-------------+     +----------------------------+
           |   www.XX.com |--#| ServerName = www.XX.com     |
           +-------------+     | ServerIP = INTERNAL_IP      |
                               |                             |
                               |                             |
                               +----------------------------+
    
    
     

Share This Page