Problem encountered on installing MySQL

Discussion in 'Server Operation' started by satimis, Oct 24, 2007.

  1. satimis

    satimis New Member

    Hi folks,


    Ubuntu 7.04 server amd64
    VMWare
    MySQL 5.0.38


    I was following;
    12 MySQL
    http://www.howtoforge.com/perfect_setup_ubuntu704_p4

    to proceed and encountered problem on;

    # netstat -tap | grep mysql
    Code:
    tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN     6313/mysqld         
    
    # mysqladmin -u root password myrootsqlpassword
    No complaint

    # mysqladmin -h ubuntu.xyz.com root password myrootsqlpassword
    Code:
    mysqladmin: connect to server at 'ubuntu.satimis.com' failed
    error: 'Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111'
    
    I used the same password for both of them. Would it be a problem?


    $ hostname -f
    Code:
    ubuntu.xyz.com
    
    $ ps aux | grep mysql
    Code:
    root      4557  0.0  0.0   3860   572 ?        S    20:35   0:00 /bin/sh /usr/bin/mysqld_safe
    mysql     4599  0.0  1.0 160556 21992 ?        Sl   20:35   0:00 /usr/sbin/mysqld --basedir=/usr --datadir=/var/lib/mysql --user=mysql --pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid --skip-external-locking --port=3306 --socket=/var/run/mysqld/mysqld.sock
    root      4600  0.0  0.0   3768   576 ?        S    20:35   0:00 logger -p daemon.err -t mysqld_safe -i -t mysqld
    satimis   5133  0.0  0.0   5028   828 pts/1    S+   21:15   0:00 grep mysql
    

    $ cat /var/log/daemon.log | grep 111
    No printout

    $ cat /var/log/messages | grep 111
    Code:
    Oct 23 08:54:28 ubuntu kernel: [   24.857900] ata2.00: ATA-7: Maxtor 6V160E0, VA111900, max UDMA/133
    Oct 23 08:54:28 ubuntu kernel: [   33.667111] i2c_adapter i2c-1: nForce2 SMBus adapter at 0x1c40
    Oct 23 09:50:31 ubuntu kernel: [   23.021112] io scheduler cfq registered (default)
    Oct 23 09:50:31 ubuntu kernel: [   25.185695] ata2.00: ATA-7: Maxtor 6V160E0, VA111900, max UDMA/133
    Oct 23 09:50:31 ubuntu kernel: [   27.717111] sd 1:0:0:0: Attached scsi disk sda
    Oct 23 09:50:31 ubuntu kernel: [   33.805111] ACPI: PCI Interrupt Link [AAZA] enabled at IRQ 21
    Oct 23 19:05:48 ubuntu kernel: [   25.327627] ata2.00: ATA-7: Maxtor 6V160E0, VA111900, max UDMA/133
    Oct 23 19:43:21 ubuntu kernel: [   22.142111] ACPI: PCI Interrupt Link [LNK8] (IRQs 5 7 9 10 11 14 15) *0, disabled.
    Oct 23 19:43:21 ubuntu kernel: [   25.058170] ata2.00: ATA-7: Maxtor 6V160E0, VA111900, max UDMA/133
    Oct 23 19:43:21 ubuntu kernel: [   33.379111] i2c_adapter i2c-0: nForce2 SMBus adapter at 0x1c00
    Oct 23 20:35:27 ubuntu kernel: [   24.573772] ata2.00: ATA-7: Maxtor 6V160E0, VA111900, max UDMA/133
    
    Please advise which log file I have to check? How to fix this problem? TIA


    B.R.
    satimis
     
    Last edited: Oct 24, 2007
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    MySQL is listening on 127.0.0.1 only, therefore you don't need this command:

    Code:
    # mysqladmin -h ubuntu.xyz.com root password myrootsqlpassword
     
  3. satimis

    satimis New Member

    Noted with thanks


    satimis
     

Share This Page