Problem about POP 3 Services

Discussion in 'General' started by X-admin, Jul 26, 2009.

  1. X-admin

    X-admin New Member

    Hi all!
    I have a new problem about POP3 service that i have posted on Installation/Configuration box, but i thnik here is the best position
    After create a new email account in Cpanel, i have check successfully on webmail, sending& receiving are very nice
    But when i use Outlook Express to check mail, there is a problem. Because SMTP server and POP server are installed in only one server, i enter the IP address of server for SMTP&POP3 server parameter in Outlook, insert username and password and done......
    Click send/receive in Outlook, it notice
    Account: '203.162.0.214', Server: '203.162.0.214', Protocol: POP3, Server Response: '-ERR Authentication failed.', Port: 110, Secure(SSL): No, Server Error: 0x800CCC90, Error Number: 0x800CCC92
    and i can't login to my email
    My SMTP is Postfix, POP3=Dovecot, I have config all as the same as guide tutorial. telnet at port 25 and 110 are good, these services are online.Also checked " Mail dir" in ISPConfig Setting
    Maillog in /var/log/maillog:
    connect from unknown[127.0.0.1]
    postfix/smtpd[7454]: setting up TLS connection from unknown[127.0.0.1]
    postfix/smtpd[7454]: TLS connection established from unknown[127.0.0.1]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (
    256/256 bits)
    sendmail[7449]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA
    , bits=256/256
    dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:118.71.192.150,
    lip=::ffff:203.162.0.214
    dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:118.71.192.150,
    lip=::ffff:203.162.0.214
    Jul 26 21:23:08 Web4 dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:118.71.192.150,
    lip=::ffff:203.162.0.214
    dovecot: pop3-login: Disconnected: method=PLAIN, rip=::ffff:118.71.192.150, lip=::ffff:203.162.0.214


    Is there any errors in TLS authentication? If i don't want using TLS with Dovecot. What should i do?
    I really need this POP3 services for customer
     
  2. _X_

    _X_ New Member

    try using domain:
    customer_domain.url
    as mail server for pop3.

    since you probably have more than one site/customer/domain on same IP
     
  3. X-admin

    X-admin New Member

    Oh, poor me!
    i have replaced IP adddress with domain but it isn't valuable.
    Maillog shows:
    dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:203.162.130.197, lip=::ffff:203.162.0.214
    dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:203.162.130.197, lip=::ffff:203.162.0.214


    Dear _X_, how do U use POP3 mail services?
     
  4. _X_

    _X_ New Member

    Domain Mail Server/Exchanger for: webserver3.vdc.com.vn
    webserver3.vdc.com.vn. 86400 IN A 203.162.0.214
    vdc.com.vn. 22886 IN NS vdc-hn01.vnn.vn.
    vdc-hn01.vnn.vn. 69419 IN A 203.162.0.11
    webserver3.vdc.com.vn. 86400 IN MX 10 mail.webserver3.vdc.com.vn.
    vdc.com.vn. 35199 IN NS vdc-hn01.vnn.vn.
    vdc-hn01.vnn.vn. 28210 IN A 203.162.0.11


    try using mail.webserver3.vdc.com.vn as mail server (pop3 and SMTP) with appropriate username and pass.
     
  5. X-admin

    X-admin New Member

    Oh, nothing change!
    It's still require password but when i enter the password, it appears again!
    The log is:
    dovecot: pop3-login: Disconnected: user=<[email protected]>, method=PLAIN, rip=::ffff:203.162.130.197, lip=::ffff:203.162.0.214
     
  6. _X_

    _X_ New Member

    try using:

    admin

    as username instead of

    admin[at]webserver3.vdc.com.vn

    admin[at]webserver3.vdc.com.vn is used in webmail
     
  7. X-admin

    X-admin New Member

    Oh, i try like that and i have loged in but only option "Receive all" in Outlook are available (i received mail), option "Send/Receive" still required user/password although i check "remember password" when sending from Outlook but no errors can be seen
    I resend a new mail from [email protected] to gmail by webmail. From gmail, i send a reply but i can't receive this mail, gmail no notice errors. Login Outlook but not received anything, webmail still ok
    Logmail is:
    C7276F00051: to=<[email protected]>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.199.27]:25, delay=1.7, delays=0.07/0.01/0.69/0.92, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1248706756 k37si23147115rvb.5)
    postfix/qmgr[23963]: C7276F00051: removed
    postfix/smtpd[15932]: connect from unknown[209.85.216.183]
    postfix/smtpd[15932]: 86CC5F00051: client=unknown[209.85.216.183]
    postfix/cleanup[15935]: 86CC5F00051: message-id=<[email protected]>
    Jul 27 21:59:57 Web4 postfix/qmgr[23963]: 86CC5F00051: from=<[email protected]>, size=2688, nrcpt=1 (queue active)
    Jul 27 22:00:00 Web4 sendmail[15997]: n6RExv4Q015997: from=admin, size=107, class=0, nrcpts=1, msgid=<[email protected]>, [email protected]
    postfix/smtpd[16017]: connect from unknown[127.0.0.1]
    Jul 27 15:00:00 Web4 postfix/smtpd[16017]: setting up TLS connection from unknown[127.0.0.1]
    postfix/smtpd[16017]: TLS connection established from unknown[127.0.0.1]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
    Jul 27 22:00:00 Web4 sendmail[15997]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
    postfix/smtpd[16017]: 159D9F0005A: client=unknown[127.0.0.1], [email protected]
    Jul 27 22:00:00 Web4 postfix/cleanup[15935]: 159D9F0005A: message-id=<[email protected]>
    postfix/qmgr[23963]: 159D9F0005A: from=<[email protected]>, size=694, nrcpt=1 (queue active)
    sendmail[15997]: n6RExv4Q015997: [email protected], ctladdr=admin (10016/10006), delay=00:00:03, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30107, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 159D9F0005A)
    postfix/smtpd[16017]: disconnect from unknown[127.0.0.1]


    Could U correct me!!
    Hereis login command:
    telnet localhost 110
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.
    +OK Dovecot ready.
    user admin
    +OK
    pass 123456
    +OK Logged in.
    stat
    +OK 2 5650
     
    Last edited: Jul 27, 2009
  8. _X_

    _X_ New Member

    So basically what you say is that you can :
    - Send and Receive mail from and to webmail
    - Receive via pop3 and
    - NOT SEND via smtp?

    If that is the case you have problems with SMTP authentication, and I cannot help you with Devecot since I use Postfix.

    ... but I did have similar problems so I suggest you to go again thru Devecot install procedure and check all setings. Pay attention to main config file and typos.

    If you don’t find anything post a link to a How-To that you were using during install so I'll try to help.

    Just to check: did you enabled "My server needs authentication" in Outlook under More settings option in Mail Account?
     
  9. X-admin

    X-admin New Member


    OK, i have just known this problem. It's caused by SMTP authentication. Default, Post& Dovecot are not configed to talk each other
    So, i do follow this guide
    Edit the file /etc/dovecot.conf and make sure your auth default section has the lines below.
    auth default {
    socket listen {
    client {
    path = /var/spool/postfix/private/auth
    mode = 0660
    user = postfix
    group = postfix
    }
    }
    mechanisms = plain login
    }

    and
    Edit /etc/postfix/main.cf, find the keys below and change its values as follows or add it at the bottom of the file if the key (the word before the = sign) cannot be found..
    mynetworks = 127.0.0.0/8
    smtpd_sasl_type = dovecot
    smtpd_sasl_path = private/auth

    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks,
    permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination
    broken_sasl_auth_clients = yes


    Now, we can Receive/Send mail from Outlook & Windows Mail

    Thanks _X_ and everybody
     
  10. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    In a normal ispconfig installation, the authentication is done with sasl and not trough dovecot. You can do it of course like that but if you would have followed one of the perfect setup tutorials, the authentication would have been configured already.
     

Share This Page