Primare dns not workin

Discussion in 'ISPConfig 3 Priority Support' started by nokia80, Sep 19, 2014.

  1. nokia80

    nokia80 Member HowtoForge Supporter

    hi

    this morning i get this error

    ERROR: One or more of your nameservers did not respond:
    The ones that did not respond are: xx.xxx.xxx.xx

    i have restart the server before this error.

    thanks
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Which dns server do you use? Bind or mydns?
     
  3. nokia80

    nokia80 Member HowtoForge Supporter

    In the controlepaneel I see mydns
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Ok, please try to restart mydns on the shell to see of you get any error messages.
     
  5. nokia80

    nokia80 Member HowtoForge Supporter

    Hi till,

    I have restart mydns no error?
     
  6. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Ok. Please post the output of:

    netstat -tap | grep dns

    and try to reach one of your dns domains locally with:

    dig @localhost domain.tld

    replace domain.tld with a domain name were the dns record is on this server.
     
  7. nokia80

    nokia80 Member HowtoForge Supporter

    Hi Till,


    this is the output


    xxx:~# netstat -tap | grep dns
    tcp 0 0 ns2.xxx.xx:domain *:* LISTEN 9543/mydns
    tcp 0 0 ns2.xxx.xx:domain *:* LISTEN 9543/mydns
    tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN 9543/mydns
    tcp6 0 0 localhost:domain [::]:* LISTEN 9543/mydns



    xxx:~# dig @localhost xxx.nl
    dig: parse of /etc/resolv.conf failed

    A strange caracter whas in the file thanks

    a error whit resolve
     
    Last edited: Sep 21, 2014

Share This Page