Premature end of input - smtpd error

Discussion in 'Server Operation' started by herbie, Oct 18, 2006.

  1. herbie

    herbie New Member

    Doing the Sarge setup and I have this in my mail.log
    I'm guessing here: /etc/postfix/ contains smtpd.key and smtpd.crt is this a certificate error?
     
  2. herbie

    herbie New Member

    here's another log clue:
    can anyone be of help?
     
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Which tutorial (URL) are you referring to?

    What's in /etc/postfix/main.cf (please strip out the comments)?
     
  4. herbie

    herbie New Member

    here's /etc/postfix/main.cf

     
  5. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    So you're referring to this tutorial? http://www.howtoforge.com/virtual_postfix_mysql_quota_courier

    Your main.cf looks pretty wrong. There are some lines that don't make sense, e.g.

    Code:
    smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, re$smtpd_tls_auth_only = no
    Code:
    virtual_alias_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_forwardings.cf, mys$virtual_mailbox_domains = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf
    Code:
    virtual_mailbox_limit_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/mysql-virtual_mailbox_lim$virtual_mailbox_limit_override = yes
    virtual_maildir_limit_message = "The user you are trying to reach is over quota$virtual_overquota_bounce = yes
    proxy_read_maps = $local_recipient_maps $mydestination $virtual_alias_maps $vir$content_filter = amavis:[127.0.0.1]:10024
    Please run the postconf commands from http://www.howtoforge.com/virtual_postfix_mysql_quota_courier_p2 again.
     
  6. herbie

    herbie New Member

    Sorry a massive dump of snow and five day power outage made the secondary mailserver setup low priority...

    Cut&paste from nano mucked up some of the lines I posted. I went through all this comparing everything to an identical machine we do have working. Everything I previously had trouble with appears to be fine, but I am still not up and running.

    1) I setup 1 domain and 1 user to test the machine. Using squirrelmail, I get an incorrect login error. That is confirmed by the mail.log entry, so I appear to have a problem with authentication. I'm a relative newbie, so how do I tell if the problem is with sasl or with mysql?

    2) I also noted that when you create the domain & user in phpmyadmin, it doesn't setup an entry in /home/vmail/domainname or home/vmail/domainname/username. On the other machine, if you create a new user with phpmyadmin and send them an e-mail from another user on the system, it creates their mailbox entry. How do I get started for the first user & domain?
     
  7. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please post the error messages here.

    The directories are created when the first mail for that user arrives.
     
  8. herbie

    herbie New Member

    Here is the mail.log
    Here is the auth.log, it didn't even record an event, but I don't know if it's supposed to....
    Here is mail.err
     
  9. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

  10. herbie

    herbie New Member

    Everything appears to be correct, if you send an email to a user built in phpymyadmin, domain, user and Maildir are created. You can read the mail in the Maildir/new folder.
    The only problem is that the users can't login.
    Here is a login from a working server:
    Here is an attempt from the box I'm setting up:
    No username was recorded. Does this help?
     
  11. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Please double-check the format of /etc/courier/authmysqlrc (whitespace, tabs, etc.). Courier is very finicky about this. It should look like the one in the tutorial.
     
  12. herbie

    herbie New Member

    Thank you. The "Cut & Pasting Fool (me)" clipped the end off a line in there. Working fine now!
     

Share This Page