postfix problem - server does not receive e-mails

Discussion in 'Installation/Configuration' started by hfr, Dec 11, 2009.

  1. hfr

    hfr Member

    Hi there,

    i created my ispconfig3 on a server configured as described in The Perfect Server - CentOS 5.4 x86_64 [ISPConfig 3]. Everything works fine, but the Server was not able to receive emails.

    First, the following error appeared, when sending an email to an mail account created by ispconfig3:
    This has been caused by postfix only listening to localhost and was solved by adding the correct ethernet interface to /etc/postfix/ (inet_interfaces). Also checked dns-settings (mx-records), everything correct.

    After that, the following error appeared when sending an email to the server:
    So I added the domain to mydestination in

    Now, the following error appears:
    I googled around and searched this forum, but most of the solutions are for ispconfig2 and do not work for ispconfig3.

    So I think what the error message is saying is that postfix does not know the mail account?! I am quite new to postfix and don't know which files to check. Can somebody help me? Went someone wrong during perfect-server-setup?

    Here is my from postfix:

  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's the output of
    postconf -n
    Did you see any errors during ISPConfig installation?
    Did you disable SELinux?
  3. hfr

    hfr Member

    postconf -n

    No Errors during ISPConfig-Installation. SELinux is disabled.

    Another guy from the postfix mailing list told me, that there should be virtual_mailbox_* settings in May this has anything to do with that problem?!

    Thanks for you help in advance!
  4. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Yes, that's true - I wonder why they aren't there. I'd try to run the ISPConfig installer again.
  5. hfr

    hfr Member

    Do I have to backup the ispconfig-config before or does a reinstall of ispconfig does not affect it?
  6. korbynn

    korbynn Member

    Thankyou for the info

    I have a mirrored CentOS 5.4 installation and have also had these problems.

    I have copied an modified my target server with the missing data in and

    What other files are affected by the ispconfig installation program? I am trying to rebuild the mail system.

    I have restarted postfix on the target and get this in the maillog:

    removed my maillog listing. found a fix see next message
    Last edited: Dec 14, 2009
  7. korbynn

    korbynn Member

    So, after doing a yum update with out excluding postfix,
    I rebuilt the postfix code part 10 and 11 of The Perfect Server - CentOS 5.4 x86_64 [ISPConfig 3].

    After pulling my hair out and reading alot of posts fixed the configuration problem by doing: php -q update.php in the ispconfig directory.

    It seems to work now.

    More on this later if there are problems.
  8. hfr

    hfr Member

    It works, thank you, korbynn!

    I did it exactly the way you described.
  9. hfr

    hfr Member

    I did a yum update and afterwards postfix did not work anymore. So i assume i have to exclude postfix updates from yum. Is this correct?

    Will i have to install any update on postfix manually or can I a automate this somehow?
  10. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer


    Yes, you must do this manually.

Share This Page