Postfix Problem Sending SMTP Mail

Discussion in 'Server Operation' started by j.smith1981, Oct 26, 2010.

  1. j.smith1981

    j.smith1981 New Member

    I am having problems with my Postfix service, its coming up with the following error:

    I followed your configs for the postfix and other security features to allow for a virtual hosts email server for centos 4.8 but its not working now, very strange, if you want these are my configs:

    queue_directory = /var/spool/postfix
    command_directory = /usr/sbin
    daemon_directory = /usr/libexec/postfix
    mail_owner = postfix
    inet_interfaces = all
    mydestination =, localhost, localhost.localdomain
    unknown_local_recipient_reject_code = 550
    relayhost = <"my isp's smtp server!">
    alias_maps = hash:/etc/aliases
    alias_database = hash:/etc/aliases
    debug_peer_level = 2
    debugger_command =
    xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
    sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
    newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
    mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
    setgid_group = postdrop
    html_directory = no
    manpage_directory = /usr/share/man
    sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.10/samples
    readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.10/README_FILES
    myhostname =
    mynetworks =
    virtual_alias_domains =
    virtual_alias_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/, mysql:/etc/postfix/
    virtual_mailbox_domains = proxy:mysql:/etc/postfix/
    virtual_mailbox_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/
    virtual_mailbox_base = /home/vmail
    virtual_uid_maps = static:5000
    virtual_gid_maps = static:5000
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    broken_sasl_auth_clients = yes
    smtpd_sasl_authenticated_header = yes
    smtpd_recipient_restrictions = permit_mynetworks, permit_sasl_authenticated, reject_unauth_destination, check_policy_service unix:private/policy
    smtpd_use_tls = yes
    smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/smtpd.cert
    smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/smtpd.key
    transport_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/
    virtual_create_maildirsize = yes
    virtual_maildir_extended = yes
    virtual_mailbox_limit_maps = proxy:mysql:/etc/postfix/
    virtual_mailbox_limit_override = yes
    virtual_maildir_limit_message = "The user you are trying to reach is over quota."
    virtual_overquota_bounce = yes
    proxy_read_maps = $local_recipient_maps $mydestination $virtual_alias_maps $virtual_alias_domains $virtual_mailbox_maps $virtual_mailbox_domains $relay_recipient_maps $relay_domains $canonical_maps $sender_canonical_maps $recipient_canonical_maps $relocated_maps $transport_maps $mynetworks $virtual_mailbox_limit_maps
    content_filter = amavis:[]:10024
    receive_override_options = no_address_mappings
    # policy_time_limit = 3600

    **I hope this helps?**

    Sorry I meant to say any ideas as to whats wrong?

    (My fault heads not with it today!)

    Last edited: Oct 26, 2010
  2. j.smith1981

    j.smith1981 New Member

    Ahh woops apologies for any inconvenience.

    I have sorted it now, was a bit in the logs further up in maillog, that basically said that there was an existing process for the antivirus running on port 10024 is it?

    But yes thats been added a script to init.d restart that kills all processes of this service, then this wont happen again.

    Thanks, just had to dig around the net to find a solution to this, tried it using the new startup script and it works perfectly!

    Thanks for anyone looking into this but makes sense to me now lol well kind of!

    Thanks again,

Share This Page