Postfix Problem / Question

Discussion in 'Server Operation' started by ccix, Feb 25, 2006.

  1. ccix

    ccix New Member

    I keep seeing this error in auth.log I've read the other threads about this issue and didn't see a way to solve it. I've double checked all my config files from the debian 3.1 how to.

    Here's what it shows over and over again every few minutes. Any ideas? Thanks

    Eric


    Feb 25 14:21:10 ns postfix/smtpd[7773]: sql_select option missing
    Feb 25 14:21:10 ns postfix/smtpd[7773]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:21:10 ns postfix/smtpd[7773]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
    Feb 25 14:24:10 ns postfix/smtpd[7789]: sql_select option missing
    Feb 25 14:24:10 ns postfix/smtpd[7789]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:24:10 ns postfix/smtpd[7789]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
    Feb 25 14:30:35 ns postfix/smtpd[7793]: sql_select option missing
    Feb 25 14:30:35 ns postfix/smtpd[7793]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:30:35 ns postfix/smtpd[7793]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
    Feb 25 14:30:53 ns postfix/smtpd[7808]: sql_select option missing
    Feb 25 14:30:53 ns postfix/smtpd[7808]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:30:53 ns postfix/smtpd[7808]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
    Feb 25 14:33:44 ns postfix/smtpd[7814]: sql_select option missing
    Feb 25 14:33:44 ns postfix/smtpd[7814]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:33:44 ns postfix/smtpd[7814]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
    Feb 25 14:35:45 ns postfix/smtpd[7820]: sql_select option missing
    Feb 25 14:35:45 ns postfix/smtpd[7820]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:35:45 ns postfix/smtpd[7820]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
    Feb 25 14:35:49 ns postfix/smtpd[7831]: sql_select option missing
    Feb 25 14:35:49 ns postfix/smtpd[7831]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 25 14:35:49 ns postfix/smtpd[7831]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql
     
  2. falko

    falko Super Moderator

  3. ccix

    ccix New Member

    I took a look at everything in that thread and made a few changes. One was linking the directory for the .pid file which made restarting sasl work fine. I also checked the other file listed at the end of the thread, tried it both ways listed and still received this.


    Feb 26 14:33:53 ns saslauthd[17727]: server_exit : master exited: 17727
    Feb 26 14:33:54 ns saslauthd[17933]: detach_tty : master pid is: 17933
    Feb 26 14:33:54 ns saslauthd[17933]: ipc_init : listening on socket: /var/spool/postfix/var/run/saslauthd/mux
    Feb 26 14:34:08 ns postfix/smtpd[17939]: sql_select option missing
    Feb 26 14:34:08 ns postfix/smtpd[17939]: auxpropfunc error no mechanism available
    Feb 26 14:34:08 ns postfix/smtpd[17939]: _sasl_plugin_load failed on sasl_auxprop_plug_init for plugin: sql


    Sasl starts fine but still gets that error in the log file. Any other ideas?
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    What's in your /etc/pam.d/smtp?
     
  5. ccix

    ccix New Member

    ns:~# cat /etc/pam.d/smtp
    auth required pam_mysql.so user=mail_admin passwd=abcd1234 host=127.0.0.1 db=mail table=users usercolumn=email passwdcolumn=password crypt=1
    account sufficient pam_mysql.so user=mail_admin passwd=abcd1234 host=127.0.0.1 db=mail table=users usercolumn=email passwdcolumn=password crypt=1


    I'm going to recheck step by step on the how to's ...do i need to do the Debian sarge (all 5 pages?) and then use all the mysql-postfix-etc setup also? Sorry i didn't use exact names, only have a second to reply before i nee to leave. Let me know about the above.

    Eric
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    No, just the basic Debian installation (the first two pages of the "Perfect Setup" for Debian Sarge).
     
  7. ccix

    ccix New Member

    Another note, i'm NOT using ISPConfig. I'll compare my settings again but when i looked earlier i couldn't find anything offset.

    Thanks

    If you have any other ideas...let me know.
     
  8. Peter Murfy

    Peter Murfy New Member

  9. King Sami

    King Sami New Member

    I'm sorry to post this in sendmail forum topic because i did't see such as postfix forum.

    I'm a newbie with linux
    I using Redhat 9.0 and postfix program.
     

Share This Page