POstfix Gateway: Sender address rejected: Doman not found

Discussion in 'Server Operation' started by repa2, Jan 13, 2010.

  1. repa2

    repa2 New Member

    Hi,

    i installed my system with the following howto:
    http://www.howtoforge.com/the-perfect-spamsnake-ubuntu-8.04-p5

    i have some exchange servers behind the Postfix mailgateway and i told the exchange to sender over the postfix.

    incoming is working, example.com is routed from postfix to the exchange

    if i want to send the mails out, i receive the following error from postfix:

    450 4.1.8 (mail addrss): Sender addresse rejected: Domain not found

    So What?

    My Network in main.cf is 192.168.100.0/24 and exchange server has .20

    on relay host i have .20 entered in the main.cf

    what's the problen here?
     
  2. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    The domain you are sending from is not being resolved by postfix that is the problem, fix that by adding resolution for that name.
     
  3. repa2

    repa2 New Member

    where should i do that?

    imcoming on this domain is no problem, but where should i configure the domain for outgoing permission ?
     
  4. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    Is the domain outbound the same as the domain inbound ? can you provide the error log indicating the actual error.
     
  5. repa2

    repa2 New Member

    yes it's the same domain

    error:
    450 4.1.8 (mail addrss): Sender addresse rejected: Domain not found
     
  6. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    That is not the full error how are we supposed to help u if you do not want to provide info.
     
  7. repa2

    repa2 New Member

    this is the full error:

    Jan 13 14:51:03 mx01 postfix/smtpd[9716]: connect from unknown[x.x.x.x]
    Jan 13 14:51:04 mx01 postfix/smtpd[9716]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[x.x.x.x]: 450 4.1.8 <info@x.net>: Sender address rejected: Domain not found; from=<info@x.net> to=<repa@example.com> proto=ESMTP helo=<cas.xxx.com>
    Jan 13 14:51:04 mx01 postfix/smtpd[9716]: disconnect from unknown[x.x.x.x]
     
  8. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    post your main.cf, i suspect it is one of your configurations in smtpd_recipient_restrictions
     
  9. repa2

    repa2 New Member

    main.cf


    relay-domains:

    x.net OK

    relay_recipients:

    @x.net OK

    transport:

    x.net smtp:[x.x.x.x]
     
  10. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

  11. repa2

    repa2 New Member

    i checked it using nslookup to resolve the mx record for the domain.

    i received valid mx records for the domain.
     
  12. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    Then i have no idea.
     
  13. repa2

    repa2 New Member

    i'll remove the reject_unknown_sender_domain, than it works...


    i have another question to you.

    i wanted to test spamassissin and made a freemail address and sent a mail with viagra and all that bad words.

    all testmails was check (regarding mail.log) and delivered to the test address, without adding subject *SPAM*...

    Is there an other way to test, if spamassissin is working?
     
  14. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    yes there is another way,
    Code:
     spamassassin -D --lint < mail_file
     
  15. repa2

    repa2 New Member

  16. topdog

    topdog HowtoForge Supporter

    Did you update your rules, have u also checked that bayes or some other rule is not subtracting scores ?
     
  17. repa2

    repa2 New Member

    this is the output of the command:
     

    Attached Files:

Share This Page