postfix email problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Andee63, Jan 26, 2007.

  1. Andee63

    Andee63 New Member

    If I send an email to another user or I receive email from an external server then I get the original email but I also get a Undelivered Mail Returned to sender warning. I then get the same returned warning over and over again until I stop postfix and delete the queued emails. I can then restart postfix and everything is fine until I get another email where it starts all over again.

    The content of the warning email details.txt attachment
    My error log
    local-hosts-names
    Thanks in advance
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    What's in /etc/hosts?
     
  3. Andee63

    Andee63 New Member

    Thanks for your reply falko

    etc/hosts
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    What's the output of
    Code:
    updatedb
    locate hosts
    ?

    Please run
    Code:
    postmap /etc/postfix/virtusertable
    and restart Postfix.
     
  5. Andee63

    Andee63 New Member

    Many thanks falko everything seems ok now
    Your the man


    Just one little thing is it possible to set the directory that users can see when the ftp
    as it is now
    /var/www/www.bookowl.co.uk

    can it be set to
    /var/www/www.bookowl.co.uk/web

    Thanks again
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    You can configure your ftp client to automatically go to web/ after login. That's the only solution.
     
  7. wr19026

    wr19026 New Member

    I have the same mailer-daemon:

    This is the Postfix program at host oldcourse.ridderikhoff.net.

    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.

    For further assistance, please send mail to <postmaster>

    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.

    The Postfix program

    <msmac@apple.com>: Host or domain name not found. Name service error for
    name=apple.com type=MX: Host not found, try again

    Very strange, as ittakes approx a week to get this messageand I do not see a patern, meaning that some seem to go through and some get bounced.

    Any ideas how this could be resolved?
     
  8. edge

    edge HowtoForge Supporter


    Postfix will try about 5 days (I believe it's the default setting) to send the email. If it does not get send after that, you will get the message above!

    Can you ping apple.com from the server that is running postfix?
     
    Last edited: Mar 27, 2007
  9. wr19026

    wr19026 New Member

    Ping does not work at all. When adding a laptop to the router the server is connected to (with dynamic IP) the laptop can connect to the internet.

    Another server (running Ubuntu 6.10 with ISPConfig) connected to the router does not have a problem either. It's only the one server that has a problem.

    I compared ifconfig between the two and there is no difference. Also, logging in to the ISPConfig management panel is not a problem at all either.
     
  10. falko

    falko Super Moderator

    Does that mean you use the same IP address twice?

    Can you post the outputs of
    Code:
    ifconfig
    and
    Code:
    route -nee
    from the working and the not-working system?
    What's in /etc/resolv.conf on the not-working system?
    What's the output of
    Code:
    ping -c4 64.233.187.99
    on the not-working system?
     
  11. wr19026

    wr19026 New Member

    Nah, that would have been too easy :)

    I actually replaced the old interfaces file with an updated copy of the working one (from the other server), restarted the interfaces and it works now. Oh well....
     

Share This Page