Postfix, Dovecot CentOS5

Discussion in 'Installation/Configuration' started by mikefcouk, Nov 22, 2010.

  1. mikefcouk

    mikefcouk New Member

    Hi All,

    Just trying to get the above setup on my VPS.

    I have installed Postfix & Dovecot using yum.

    Cyrus-SASL is installed also using yum.

    Thing is, I cant get a connection via telnet 25 (remotely or locally)

    mail error_log:

    Code:
    Nov 22 12:20:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:20:01 VM477 postfix/smtpd[12421]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:20:01 VM477 postfix/smtpd[12421]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:20:01 VM477 postfix/smtpd[12421]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:21:33 VM477 dovecot: Killed with signal 15
    Nov 22 12:22:02 VM477 clamd[13102]: SelfCheck: Database status OK. 
    Nov 22 12:23:22 VM477 dovecot: Dovecot v1.0.7 starting up
    Nov 22 12:24:12 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=64.20.227.133, lip=109.169.0.177
    Nov 22 12:25:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:25:01 VM477 postfix/smtpd[12713]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:25:01 VM477 postfix/smtpd[12713]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:25:01 VM477 postfix/smtpd[12713]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:28:16 VM477 postfix/postfix-script: refreshing the Postfix mail system
    Nov 22 12:28:16 VM477 postfix/master[11412]: reload configuration /etc/postfix
    Nov 22 12:30:01 VM477 postfix/smtpd[12950]: warning: SASL: Connect to smtpd failed: No such file or directory
    Nov 22 12:30:01 VM477 postfix/smtpd[12950]: fatal: no SASL authentication mechanisms
    Nov 22 12:30:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:30:02 VM477 postfix/master[11412]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 12950 exit status 1
    Nov 22 12:30:02 VM477 postfix/master[11412]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
    Nov 22 12:32:19 VM477 clamd[13102]: SelfCheck: Database status OK. 
    Nov 22 12:33:26 VM477 postfix/postfix-script: refreshing the Postfix mail system
    Nov 22 12:33:26 VM477 postfix/master[11412]: reload configuration /etc/postfix
    Nov 22 12:35:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:35:01 VM477 postfix/smtpd[13185]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:35:01 VM477 postfix/smtpd[13185]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:35:01 VM477 postfix/smtpd[13185]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:40:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:40:01 VM477 postfix/smtpd[13398]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:40:01 VM477 postfix/smtpd[13398]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:40:01 VM477 postfix/smtpd[13398]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:42:37 VM477 clamd[13102]: SelfCheck: Database status OK. 
    Nov 22 12:45:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:45:01 VM477 postfix/smtpd[13617]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:45:01 VM477 postfix/smtpd[13617]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:45:01 VM477 postfix/smtpd[13617]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:47:04 VM477 postfix/smtpd[13716]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:47:52 VM477 postfix/smtpd[13716]: lost connection after EHLO from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:47:52 VM477 postfix/smtpd[13716]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:50:01 VM477 postfix/smtpd[13833]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:50:01 VM477 postfix/smtpd[13833]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:50:01 VM477 postfix/smtpd[13833]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:50:01 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:52:54 VM477 clamd[13102]: SelfCheck: Database status OK. 
    Nov 22 12:55:02 VM477 dovecot: pop3-login: Disconnected: rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
    Nov 22 12:55:02 VM477 postfix/smtpd[14044]: connect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:55:02 VM477 postfix/smtpd[14044]: lost connection after CONNECT from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Nov 22 12:55:02 VM477 postfix/smtpd[14044]: disconnect from VM477.vmhosts.co.uk[127.0.0.1]
    Any ideas folks?

    TIA
     
  2. mikefcouk

    mikefcouk New Member

    Maybe a bit more of an insight.

    I am running the above configuration on a VPS, hosting 2 domains.

    According to mxtoolbox.com the SMPT is actively refusing the connection on port 25.

    If i use telnet (via ssh) on my VPS using:
    telnet localhost 25:
    Code:
    [[email protected] ~]# telnet localhost 25
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to VM477.vmhosts.co.uk (127.0.0.1).
    Escape character is '^]'.
    220 vm477.servtec.co.uk ESMTP Postfix
    ehlo localhost
    250-vm477.servtec.co.uk
    250-PIPELINING
    250-SIZE 10240000
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-AUTH PLAIN LOGIN
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN
    ^]
    telnet> quit
    Connection closed.
    [[email protected] ~]#
    
    telnet mike-f.co.uk 25:
    Code:
    [[email protected] ~]# telnet mike-f.co.uk 25
    Trying 109.169.0.177...
    telnet: connect to address 109.169.0.177: Connection refused
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
    
    tenet telfordcomputerdoctor.co.uk 25:
    Code:
    [[email protected] ~]# telnet telfordcomputerdoctor.co.uk 25
    Trying 109.169.0.177...
    telnet: connect to address 109.169.0.177: Connection refused
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
    
    If i try to telnet remotely I get a "cant connect" error.

    Why am I able to connect via localhost, but not via my website domain or remotely?

    netstat -tap gives:
    Code:
    [[email protected] ~]# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address               Foreign Address             State       PID/Program name
    tcp        0      0 *:5666                      *:*                         LISTEN      21768/nrpe
    tcp        0      0 *:pop3s                     *:*                         LISTEN      12613/dovecot
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:smux    *:*                         LISTEN      19459/snmpd
    tcp        0      0 *:mysql                     *:*                         LISTEN      18967/mysqld
    tcp        0      0 *:pop3                      *:*                         LISTEN      12613/dovecot
    tcp        0      0 *:sunrpc                    *:*                         LISTEN      3185/portmap
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:domain  *:*                         LISTEN      19186/named
    tcp        0      0 *:ftp                       *:*                         LISTEN      19135/pure-ftpd (SE
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:ipp     *:*                         LISTEN      6612/cupsd
    tcp        0      0 *:1016                      *:*                         LISTEN      4650/rpc.statd
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:smtp    *:*                         LISTEN      11412/master
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:rndc    *:*                         LISTEN      19186/named
    tcp        0      0 *:webcache                  *:*                         LISTEN      11570/httpd
    tcp        0      0 *:http                      *:*                         LISTEN      11570/httpd
    tcp        0      0 *:tproxy                    *:*                         LISTEN      11570/httpd
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:domain  *:*                         LISTEN      19186/named
    tcp        0      0 *:ftp                       *:*                         LISTEN      19135/pure-ftpd (SE
    tcp        0      0 *:ssh                       *:*                         LISTEN      6489/sshd
    tcp        0      0 VM477.vmhosts.co.uk:rndc    *:*                         LISTEN      19186/named
    tcp        0      0 *:https                     *:*                         LISTEN      11570/httpd
    tcp        0   1924 VM477.vmhosts.co.uk:ssh     cpc2-telf10-2-0-cust7:65307 ESTABLISHED 16419/0
    
    Any ideas anyone?
     
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    What's in /usr/lib64/sasl2/smtpd.conf (if this is a 64bit system) or /usr/lib/sasl2/smtpd.conf (if this is a 32bit system)?

    Can you post your /etc/postfix/main.cf?

    Which tutorial (URL) did you use to set up the system?
     

Share This Page