postfix connection timed out when sending emails

Discussion in 'Installation/Configuration' started by you86, May 31, 2010.

  1. you86

    you86 New Member

    Hello everyone

    I used below tutorial to configure mail server
    http://www.howtoforge.com/isp-mailserver-with-virtual-users-domains-postfix-dovecot-mysql-centos5.0

    everything went fine.. but now the problem is when i try to send email using outlook, connection to smtp server timed out..however smtp port is open and I can telnet to it
    Code:
    $ telnet xxx.xxx.xxx.xxx 25
    Trying xxx.xxx.xxx.xxx...
    Connected to xxx.xxx.xxx.xxx.
    Escape character is '^]'.
    
    /var/log/maillog shows some warnings
    Code:
    May 31 04:24:31 mailserver postfix/master[7466]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 7305 exit status 1
    May 31 04:24:31 mailserver postfix/master[7466]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
    May 31 04:25:31 mailserver postfix/smtpd[11379]: warning: unsupported SASL server implementation: cyrus
    May 31 04:25:31 mailserver postfix/smtpd[11379]: fatal: SASL per-process initialization failed
    May 31 04:25:32 mailserver postfix/master[7466]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 11379 exit status 1
    May 31 04:25:32 mailserver postfix/master[7466]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
    May 31 04:26:32 mailserver postfix/smtpd[12281]: warning: unsupported SASL server implementation: cyrus
    May 31 04:26:32 mailserver postfix/smtpd[12281]: fatal: SASL per-process initialization failed
    May 31 04:26:33 mailserver postfix/master[7466]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 12281 exit status 1
    May 31 04:26:33 mailserver postfix/master[7466]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
    
    When I comment out
    Code:
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    
    in /etc/postfix/mail.cf

    outlook was able to connect but gave error

    Code:
    The message could not be sent. The authentication setting might not be correct for your outgoing e-mail [SMTP] server. For help solving this problem, go to Help, search for "Troubleshoot Windows Live Mail", and read the "I'm having problems sending e-mail" section. If you need help determining the proper server settings, please contact your e-mail service provider.
    
    The rejected e-mail address was 'xxxxx@gmail.com'.
    
    Subject 'kjhkjhkjh'
    Server Error: 554
    Server Response: 554 5.7.1 <xxxxxx@gmail.com>: Relay access denied
    Server: 'mail.xxxxxx.com'
    Windows Live Mail Error ID: 0x800CCC79
    Protocol: SMTP
    Port: 25
    Secure(SSL): No
    


    Moreover port 25 do not respond for localhost..I can telnet to port 25 outside the server..but not from localhost..

    Please help me out in this situation.

    Thanks.
     
  2. falko

    falko Super Moderator Howtoforge Staff Moderator HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    What's in /etc/postfix/main.cf? What's the output of
    Code:
    uname -a
    ?
     

Share This Page