Postfix - Can send email but not receiving any email

Discussion in 'Server Operation' started by deckerz, Mar 20, 2010.

  1. deckerz

    deckerz New Member

    Hello,

    I setup SMTP Gateway using Sophos Puremessage. My MTA is postfix. I have problem receiving email but I can send email. From mail header I can see that my mail server send directly to the internet. Incoming email will go through the Puremessage server.

    My mail flow as below:
    Internet ----> Puremessage server ----> internal mail server
    internal mail server -----> Internet

    from maillog, I see this :
    NOQUEUE: reject: RCPT from outmail004.ash1.tfbnw.net[69.63.184.104]: 554 5.7.1 <[email protected]>: Relay access denied;

    If I try to send email from yahoo account, I got this error:
    Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
    I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
    This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

    <[email protected]>:
    202.185.178.6 does not like recipient.
    Remote host said: 554 5.7.1 <[email protected]>: Relay access denied
    Giving up on 202.185.178.6.

    Can anyone help me on this?

    ####################

    After I add $mydomain in destination address, I got this error when sending email from yahoo account:


    Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
    I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
    This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

    <[email protected]>:
    202.185.178.6 does not like recipient.
    Remote host said: 550 5.1.1 <[email protected]>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table
    Giving up on 202.185.178.6.
     
    Last edited: Mar 20, 2010
  2. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Did you set up an email account for [email protected]? If so, how exactly? What's in /etc/postfix/main.cf?
     
  3. deckerz

    deckerz New Member

    Yes, maran is valid. All mail account in internal mail server which is cpanel. Current problem is in Sophos Puremessage server.

    Internet---->Puremessage---->Internal Mail server

    Below is main.cf config:

    queue_directory = /opt/pmx/postfix/var/spool/mqueue
    command_directory = /opt/pmx/postfix/sbin
    daemon_directory = /opt/pmx/postfix/libexec
    data_directory = /opt/pmx/postfix/var/lib/postfix
    mail_owner = postfix
    unknown_local_recipient_reject_code = 550
    debug_peer_level = 2
    debugger_command =
    PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin
    ddd $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
    sendmail_path = /opt/pmx/postfix/sbin/sendmail
    newaliases_path = /opt/pmx/postfix/bin/newaliases
    mailq_path = /opt/pmx/postfix/bin/mailq
    setgid_group = postdrop
    html_directory = /opt/pmx/postfix/doc/html
    manpage_directory = /opt/pmx/postfix/man
    sample_directory = /opt/pmx/postfix/doc/samples
    readme_directory = /opt/pmx/postfix/doc
    smtp_generic_maps = pcre:/opt/pmx/postfix/etc/smtp_generic_maps
    alias_database = hash:/opt/pmx/postfix/etc/aliases
    alias_maps = hash:/opt/pmx/postfix/etc/aliases
    transport_maps = hash:/opt/pmx/postfix/etc/transport
    recipient_delimiter = +
    myhostname = pmx.parlimen.gov.my
    mynetworks =
    relayhost =
    content_filter = pmx:127.0.0.1:10025
    mydomain = parlimen.gov.my
    mydestination = $myhostname, localhost.$mydomain, localhost
    myorigin = $myhostname
    smtpd_client_restrictions = ignore_policy_error,check_policy_service inet:localhost:4466
     
    Last edited: Mar 22, 2010
  4. drillsar

    drillsar New Member

    I'm having same problem I think it's because my ISP blocks port 25 and probably yours as well.
     
  5. deckerz

    deckerz New Member

    When I bypass the Puremessage server, I can receive incoming email directly to internal server. But if I bypass the Puremessage server, no use we bought the Puremessage SMTP Gateway, right? I'm sure its not ISP problem because internal mail server can send and receive email correctly after I tried remove the Puremessage server.
     
  6. sjau

    sjau Local Meanie Moderator

    just curious, is that the IP of your mailserver:

    202.185.178.6 ?


    And also can you paste your alias map and did you run postmap on the alias file?
     
    Last edited: Mar 23, 2010
  7. trondhuso

    trondhuso New Member

    I possible solution

    I had the same problem. My log (/var/log/mail.log) also had items like:
    warning: database /etc/postfix/virtusertable.db is older than source file /etc/postfix/virtusertable

    By running: postmap /etc/postfix/virtusertable

    The problem was solved.

    Hope it helps someone as I have spent a few hours finding the solution.

    Trond
     

Share This Page