Postfix blocking issues, suggestions?

Discussion in 'Server Operation' started by shiidii, Jul 30, 2006.

  1. shiidii

    shiidii New Member

    I'm currently using posftix on my ubuntu server to send out emails from a shopping cart system for clients. The only problem is getting the emails to send properly.

    Mails get through to hotmail fine, gmail detects them as spam, and they aren't getting through to any paid email account.

    Code:
    Jul 31 13:09:53 localhost sm-mta[17378]: k6V39p8Y017376: to=<[email protected]>, ctladdr=<[email protected]> (33/33), delay=00:00:02, xdelay=00:00:02, mailer=esmtp, pri=121348, relay=mail-fwd.mx.ssggrp-wc.com. [204.3.219.65], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
    Jul 31 13:09:57 localhost sm-mta[17378]: k6V39p8Y017376: k6V39v8Y017378: DSN: Service unavailable
    
    Edit: I fixed the name servers up, and now it's just this singular issue, DSN: Service unavailable.

    I know it could be a number of things, I just need an idea of the things I need to take care of for this to start working properly. :confused:

    Thank you kindly, I will contribute to this forum however I can.
     
    Last edited: Jul 31, 2006
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You are sending emials from "<[email protected]", localhost.localdomain is not a valid domain for sending mail, as other servers are not able to resolve it.

    What is the output of:

    hostname -f
     
  3. shiidii

    shiidii New Member

    *blushes*

    it is indeed
    localhost.localdomain

    Is this because I left 'relayhosts=' in 'main.cf' blank?
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    No, it is not related to the relayhosts setting.

    Please edit the file /etc/hostname and replace localhost.localdomain with the hostname of your server. Then execute:

    /bin/hostname -F /etc/hostname
     
  5. shiidii

    shiidii New Member

    thanks! Man sorry, I was checking so many things and the problem ended up staring me right in the face. :( I'm quite shamed of that mistake, Thanks a million!
     
    Last edited: Jul 31, 2006
  6. shiidii

    shiidii New Member

    Edit, VV Below
     
    Last edited: Jul 31, 2006
  7. shiidii

    shiidii New Member

    This is where I am at right now. I am very much in the cold here, any help would be much appreciated.

    Code:
    Jul 31 23:24:15 localhost sendmail[10163]: k6VDOFsC010163: from=www-data, size=383, class=0, nrcpts=1, msgid=<[email protected]>, [email protected]
    Jul 31 23:24:15 localhost sm-mta[10164]: k6VDOFpq010164: from=<[email protected]>, size=617, class=0, nrcpts=1, msgid=<[email protected]>, proto=ESMTP, daemon=MSP-v4, relay=localhost [127.0.0.1]
    Jul 31 23:24:15 localhost sendmail[10163]: k6VDOFsC010163: to="Test Test" <[email protected]>, ctladdr=www-data (33/33), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30383, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (k6VDOFpq010164 Message accepted for delivery)
    [B]Jul 31 23:24:17 localhost sm-mta[10166]: k6VDOFpq010164: to=<[email protected]>, ctladdr=<[email protected]> (33/33), delay=00:00:02, xdelay=00:00:02, mailer=esmtp, pri=120617, relay=mail-fwd.mx.ssggrp-wc.com. [204.3.219.65], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
    Jul 31 23:24:21 localhost sm-mta[10166]: k6VDOFpq010164: k6VDOLpq010166: DSN: Service unavailable[/B]
     
  8. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    It says that the SMTP service is currently not available on mail-fwd.mx.ssggrp-wc.com so this is not a problem with your server (unless the other one is blocking you because you're blacklisted).
    Does sending to other recipients work?
     
  9. shiidii

    shiidii New Member

    Hey, thanks for replying.
    I sent the email to a Bigpond email address, and I get a seperate error.

    Code:
    Aug  1 09:11:10 mydomain sendmail[11039]: k6VNBAeK011039: from=www-data, size=1103, class=0, nrcpts=1, msgid=<[email protected]>, [email protected]
    Aug  1 09:11:11 mydomain sm-mta[11040]: k6VNBAso011040: from=<[email protected]>, size=1335, class=0, nrcpts=1, msgid=<[email protected]>, proto=ESMTP, daemon=MSP-v4, relay=localhost [127.0.0.1]
    Aug  1 09:11:11 mydomain sendmail[11039]: k6VNBAeK011039: to="Test User" <[email protected]>, ctladdr=www-data (33/33), delay=00:00:01, xdelay=00:00:01, mailer=relay, pri=31103, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (k6VNBAso011040 Message accepted for delivery)
    [B]Aug  1 09:11:12 mydomain sm-mta[11042]: k6VNBAso011040: to=<[email protected]>, ctladdr=<[email protected]> (33/33), delay=00:00:02, xdelay=00:00:01, mailer=esmtp, pri=121335, relay=extmail.bpbb.bigpond.com. [144.140.80.14], dsn=5.6.0, stat=Data format error
    Aug  1 09:11:12 mydomain sm-mta[11042]: k6VNBAso011040: k6VNBCso011042: DSN: Data format error[/B]
    This is what reads in the return email
    553 myserver.mydomain.com does not exist

    Then I sent an email to helocheck
    Code:
    ... while talking to mail.cbl.abuseat.org.:
    >>> DATA
    <<< 550-Verification failed for <[email protected]>
    <<< 550-Unrouteable address
    <<< 550 Sender verify failed
    550 5.1.1 <[email protected]>... User unknown
    
    It appears that myserver.mydomain SHOULD BE mail.mydomain. I am unsure where I need to make this config.

    -------------------
    Problem solved

    The setting "Masquerade_as" in sendmail.cf was set to "myserver.mydomain.com".. instead of just "mydomain.com". My bad.
     
    Last edited: Aug 1, 2006

Share This Page