Postfix beating up my LDA

Discussion in 'HOWTO-Related Questions' started by ru4r34l, Apr 6, 2008.

  1. ru4r34l

    ru4r34l New Member

    After moving from courier and the lot, I installed and configured dovecot. I am receiving my mail just fine unfortunately postfix is still delivering it and it is not being relayed through dovecot.

    I've added this snippet to my main.conf
    Code:
    virtual_transport = dovecot
    dovecot_destination_recipient_limit = 1
    
    # sasl
    smtpd_sasl_type = dovecot
    smtpd_sasl_path = private/auth
    
    and this to my master.conf
    Code:
    dovecot   unix  -       n       n       -       -       pipe
        flags=DRhu user=vmail:vmail argv=/usr/lib/dovecot/deliver -d ${recipient}
    
    I have restarted postfix/deovecot/saslauthd and sent mail again, only to get this result in my log file.
    Code:
    Apr  6 09:29:14 trinity postfix/master[21103]: terminating on signal 15
    Apr  6 09:29:14 trinity postfix/master[21307]: daemon started -- version 2.3.8, configuration /etc/postfix
    Apr  6 09:29:33 trinity postfix/smtpd[21330]: connect from localhost[127.0.0.1]
    Apr  6 09:29:55 trinity postfix/smtpd[21330]: 4690179: client=localhost[127.0.0.1]
    Apr  6 09:30:00 trinity postfix/cleanup[21352]: 4690179: message-id=<20080406152955.4690179@trinity.kncedwards.com>
    Apr  6 09:30:00 trinity postfix/qmgr[21309]: 4690179: from=<root@kncedwards.com>, size=368, nrcpt=1 (queue active)
    Apr  6 09:30:00 trinity postfix/virtual[21359]: 4690179: to=<ru4r34l@ru4r34l.com>, relay=virtual, delay=13, delays=13/0.02/0/0.01, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
    Apr  6 09:30:00 trinity postfix/qmgr[21309]: 4690179: removed
    Apr  6 09:30:02 trinity postfix/smtpd[21330]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
    
    any ideas why postfix is not handing off mail to dovecot for delivery.

    regards,
     
  2. ru4r34l

    ru4r34l New Member

    nobody, I have been through almost every dovecot tutorial and set it up as stated, yet still postfix sends mail via relay=virtual instead of passing it to dovecot lda.

    really nobody but me has encountered this?

    regards,
     
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Unfortunately I have no idea what could be causing your problem. :(
     
  4. ru4r34l

    ru4r34l New Member

    Thanks for checking in falko, this is really strange why I cannot get dovecot's LDA to deliver the mail. I have now installed a complete new server using Lenny and the same issue arises, mail works (send, recieve, relay, squirrelmail) but postfix's virtual is delivering the mail to the maildir not dovecot's LDA. Well it looks as dovecot will just be providing imap serv
    ice.

    regards,
     
  5. o.meyer

    o.meyer ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    Hi ru4r34l,

    in your main.cf ...

    remove:

    Code:
    virtual_transport = dovecot
    dovecot_destination_recipient_limit = 1
    and insert:

    Code:
    mail_destination_recipient_limit = 1
    mailbox_command = /usr/lib/dovecot/deliver -d "$USER"@"$DOMAIN"
    additionally add this to your sasl entries:

    Code:
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    in your master.cf ...

    change:

    Code:
    dovecot   unix  -       n       n       -       -       pipe
        flags=DRhu user=vmail:vmail argv=/usr/lib/dovecot/deliver -d ${recipient}
    to:

    Code:
    dovecot   unix -        n       n       -       -       pipe
       flags=DRhu user=dovecot:vmail argv=/usr/lib/dovecot/deliver -d $recipient
    after that restart postfix and see if it works.

    Best regards,

    Olli

    PS: Please paste your dovecot configuration if it doesn't work.
     
    Last edited: Apr 12, 2008

Share This Page