postfix and saslauthd problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by mrks, Apr 20, 2006.

  1. mrks

    mrks New Member

    Everything is working okay when i use the webmail, but when i use thunderbird i have this errors. I have checked smtp for authorization with the right username web1_user.

    here is my maillog:
    Code:
    Apr 19 19:53:19 fast postfix/smtpd[7367]: connect from unknown[XX.XX.XX.XX]
    Apr 19 19:53:22 fast postfix/smtpd[7367]: warning: unknown[XX.XX.XX.XX]: SASL PLAIN authentication failed
    Apr 19 19:53:28 fast postfix/smtpd[7367]: warning: unknown[XX.XX.XX.XX]: SASL LOGIN authentication failed
    Apr 19 19:53:35 fast postfix/smtpd[7367]: lost connection after AUTH from unknown[XX.XX.XX.XX]
    Apr 19 19:53:35 fast postfix/smtpd[7367]: disconnect from unknown[XX.XX.XX.XX]
    
    
    from main.cf
    Code:
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtpd_sasl_security_options = noanonymous
    smtpd_sasl_local_domain = munem.it-box.org
    broken_sasl_auth_clients = yes
    
    smtpd_recipient_restrictions =
       permit_sasl_authenticated,
       permit_mynetworks,
       check_relay_domains
    
    netstat -tap
    Code:
    tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN      31803/xinetd
    tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      1552/master
    tcp        0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN      31803/xinetd
    
    
    /etc/postfix/sasl/smtpd.conf
    Code:
    pwcheck_method: saslauthd
    mech_list: login plain
    
    ps auxw | grep sasl
    Code:
    root      1447  0.0  0.0  2136  660 ?        S    Apr17   0:00 /usr/sbin/saslauthd -m /var/run/saslauthd/mux -a shadow
    
    it's sadow not pam

    i don't know what to do next tryed everything i can find

    Any ideas?
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    Have you tried with pam?
    Which distribution do you use? Did you follow any of the "Perfect Setup" tutorials on HowtoForge?
     
  3. mrks

    mrks New Member

    i'm on redhat 9 and no i didn't use any of the tutorials

    i have saslauthd 2.1.10 and postfix 1.1.12

    Regards
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    Have you tried with pam?
     
  5. r12dk

    r12dk New Member

    I had simular problem.
    The solution was to change

    smtpd_sasl_local_domain = munem.it-box.org

    to

    smtpd_sasl_local_domain =

    or simply just comment it out.
     
  6. mrks

    mrks New Member

Share This Page