Postfix/Amavis Database Problem

Discussion in 'Installation/Configuration' started by Henkeh, Jan 14, 2010.

  1. Henkeh

    Henkeh New Member

    Hi,

    I can't send or receive any mails. Here's the mail.log:

    Code:
    Jan 14 14:53:48 C569S02 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
    Jan 14 14:53:48 C569S02 imapd: LOGIN, [email protected]<example>.com, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[47343], protocol=IMAP
    Jan 14 14:53:48 C569S02 amavis[10550]: (10550-01) (!)connect_to_sql: unable to connect to DSN 'DBI:mysql:database=dbispconfig;host=127.0.0.1;port=3306': Access denied for user $
    Jan 14 14:53:48 C569S02 amavis[10550]: (10550-01) (!!)TROUBLE in process_request: connect_to_sql: unable to connect to any dataset at (eval 86) line 241, <GEN29> line 5.
    Jan 14 14:53:48 C569S02 amavis[10550]: (10550-01) (!)Requesting process rundown after fatal error
    I know there's DB connection problem, but I can't seem to change my DB login settings anywhere, I've changed all the passwords and usernames in Postfix config files. Does anyone know where I can change the ones for Amavis?
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Download ispconfig 3 again, run the update.php script and choose to reconfigure services.
     
  3. Henkeh

    Henkeh New Member

    Still didn't allow me to change the username so now I can't log in to ISPConfig at all.

    Code:
    Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'ispconfig'@'localhost' (using password: YES) in /usr/local/ispconfig/interface/lib/classes/db_mysql.inc.php on line 73
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    You can not change the username, the username and password are set by ISPConfig during install or update.

    What exatly have you done on your system before that caused these problems? So we can undo this step by step.
     
  5. Henkeh

    Henkeh New Member

    I just want to change username and password that the services use for mysql login. There was some problem with the original ISPconfig username and password so I decided to change it in the config files.

    Now I have changed the password for user ispconfig to match what the new update.php appeared to have set, given that the password is in plain in the config files for postfix etc. Still doesn't work so something must be wrong.
     

Share This Page