Postfix: aliases error

Discussion in 'Server Operation' started by ciprianmk, Dec 30, 2010.

  1. ciprianmk

    ciprianmk New Member

    Hi,

    I'm new using postfix, and i have a problem using aliasses.

    I have setup a few aliases, and when someone from outside the server want to send mail to one of the aliases he receives back an Undelivered Mail Returned to Sender email.

    I have changed the address with example.

    This is the email that users receive:

    The mail system

    <address1@example.com> (expanded from <hq@example2.com>):
    host
    relais-ias89.example3.com[193.X.X.X] said: 554 5.7.1
    <address2@example.com>: Sender address rejected: domain
    use is
    reserved (in reply to MAIL FROM command)

    <address1@example.com> (expanded from <hq@example2.com>):
    host
    relais-ias89.example3.com[193.X.X.X] said: 554 5.7.1
    <address2@example.com>: Sender address rejected: domain
    use is
    reserved (in reply to MAIL FROM command)


    And this is the Delivery report


    Reporting-MTA: dns; example2.com
    X-Postfix-Queue-ID: XXXXXXXXXXx
    X-Postfix-Sender: rfc822; address2@example.com
    Arrival-Date: Wed, 29 Dec 2010 17:02:39 +0200 (EET)

    Final-Recipient: rfc822; address1@example.com
    Original-Recipient: rfc822;hq@example2.com
    Action: failed
    Status: 5.7.1
    Remote-MTA: dns; relais-ias89.example3.com
    Diagnostic-Code: smtp; 554 5.7.1 <address2@example.com>: Sender
    address rejected: domain use is reserved

    Final-Recipient: rfc822; address2@example.com
    Original-Recipient: rfc822;hq@example2.com
    Action: failed
    Status: 5.7.1
    Remote-MTA: dns; relais-ias89.example3.com
    Diagnostic-Code: smtp; 554 5.7.1 <address2@example.com>: Sender
    address rejected: domain use is reserved

    I want to mention that i am not using any access list or any domain list.

    Thank's a lot :)
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    Please check if the MX record of your domain is pointing to the correct server. You can check that as follows:
    Code:
    dig mx yourdomain.com
    If you are sure that it is correct, please check your mail log for errors.
     
  3. ciprianmk

    ciprianmk New Member

    Hi,

    Thanks a lot for answering.

    I have check the MX record and it is ok.
    This is the answer from dig mx mydomain.com

    ; <<>> DiG 9.6-ESV-R1 <<>> mx universal2002.ro
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 10886
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 3, ADDITIONAL: 4

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mydomain.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    mydomain.com. 2498 IN MX 30 mail.mydomain.com.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    mydomain.com. 2498 IN NS ns1.meganameservers.eu.
    mydomain.com. 2498 IN NS ns2.meganameservers.eu.
    mydomain.com. 2498 IN NS ns3.meganameservers.eu.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.mydomain.com. 2498 IN A 93.X.X.X
    ns1.meganameservers.eu. 254 IN A 91.X.X.X
    ns2.meganameservers.eu. 254 IN A 91.X.X.X
    ns3.meganameservers.eu. 254 IN A 64.X.X.X

    I have checked my mail logs and i not sure for what to look.
    Please, can you give a hint :) ?

    Thanks a lot!!!
     
  4. falko

    falko Super Moderator

    Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
     
  5. ciprianmk

    ciprianmk New Member

    Hi,

    i have looked for any errors but there aren't.
    the problem is that he receives the message in the first post, but the email send to that alias is received by the addresses which are part from that alias.
     

Share This Page