POP3 offline- fresh install

Discussion in 'Installation/Configuration' started by slkgroups, Mar 4, 2007.

  1. slkgroups

    slkgroups New Member

    good morning all-
    this is a fresh install on FC4, phpMyadmin installed.
    i have added appx 10 domains, some with codomains-
    i canot get the pop3 service to go online- and cannot send mail to this server. i have tried to go though the forums- but have not seen this problem listed. ( is there a way to search only in ispconfig forums??)
    i have re-installed everything- as my first attempt to do this was working fine til i botched up a few things- and it seems the most prudent thing was to start from fresh- and try to not make same mistakes.

    thank you all for your input- and a great program.
    keith t
    slk groups
     
  2. slkgroups

    slkgroups New Member

    POP3 offline- fresh install- follow up

    a few details i forgot to post-
    postfix and sendmail installed-
    phpMyadmin installed-

    after posting the firs message- the forum system- gave me some similar threads- one talked about dovecot being istalled- yum states it is there. yum also states all pacjkages are current- i did an update after FC4 nstall- prior to ispconfig install.

    thanks again-
    keith t
     
  3. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    You can use Postfix OR Sendmail, but not both at the same time.

    What's the output of
    Code:
    netstat -tap
    ? Did you disable SELinux?
     
  4. slkgroups

    slkgroups New Member

    good afternoon falko-
    can i assume that i need toremove sendmail?
    ===================================

    [[email protected] www]# netstat -tap
    Active Internet connections (servers and established)
    Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
    tcp 0 0 *:57193 *:* LISTEN 1343/rpc.statd
    tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 31860/mysqld
    tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1326/portmap
    tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 3053/ispconfig_http
    tcp 0 0 the.server.ip.addy:domain *:* LISTEN 3167/named
    tcp 0 0 localhost.localdomai:domain *:* LISTEN 3167/named
    tcp 0 0 localhost.localdomain:5335 *:* LISTEN 1551/mDNSResponder
    tcp 0 0 localhost.localdomain:smtp *:* LISTEN 6729/master
    tcp 0 0 localhost.localdomain:rndc *:* LISTEN 3167/named
    tcp 0 0 localhost.localdomain:1212 *:* LISTEN 31154/perl
    tcp 0 0 *:http *:* LISTEN 3076/httpd
    tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 3891/proftpd: (acce
    tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1629/sshd
    tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 3076/httpd
    tcp 0 720 my.other.ip.addy:62980 ESTABLISHED 17284/0

    ----------------------------------
    you did not ask, but i found that dovecot is not running.

    thanks again-
    keith t
    slk groups
     
  5. slkgroups

    slkgroups New Member

    pop2 not online

    also- i do believe that SELinux is disabled. is there a simple way to check- besides reboot?

    kt
     
  6. slkgroups

    slkgroups New Member

    pop3 not online

    falko-
    i should have searched first- then responed-

    selinuxenabled && echo $?

    gives no output, i believe that means it is disabled.

    keith t
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Do you get a error when you run:

    /etc/init.d/dovecot start
     
  8. slkgroups

    slkgroups New Member

    till-
    yes- no such file or directory.

    keith t
     
  9. slkgroups

    slkgroups New Member

    till- falko-

    the command -
    locate dovecot:>
    gives>>
    /usr/share/logwatch/default.conf/services/dovecot.conf
    /usr/share/logwatch/scripts/services/dovecot

    nothing more. can i assume dovecot needs to be installed?

    thank you agin-
    keith t
    slk groups
     
  10. slkgroups

    slkgroups New Member

    ok0-
    i took the gamble, and installed dovecot. seems to be working properly- ish. POP23 is now online.
    however- i cannot get my mail. i am told incorrect password.
    <correction>
    The server said: "Authentication failed."
    </correction>

    i have changed it in both the server and my email client (kmail) to no avail.

    keith t
    slk groups
     
    Last edited: Mar 6, 2007
  11. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Have you enabled maildir in ISPConfig under management > server > settings?
     
  12. slkgroups

    slkgroups New Member

    POP3 not authenticating

    till-
    it was NOT checked-
    i have done so- and same problem.
    do i need to reload anything?

    cat /var/log/maillog
    <SNIP>
    Mar 6 06:24:32 alpha pop3-login: Aborted login [::ffff:206.174.138.24]
    Mar 6 06:26:18 alpha pop3-login: Aborted login [::ffff:206.174.138.24]


    thanks again-
    keith t
     
  13. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    Change something for your users in the ISPConfig interface so that the users' configuration files get rewritten.
     

Share This Page