Pop and Imap problem with Mail.app [MAC]

Discussion in 'Installation/Configuration' started by newbie76, Nov 12, 2009.

  1. newbie76

    newbie76 New Member


    First of all say hello to everybody.

    Web is ok.
    Squirremail is ok (I can send and receive mails)
    Ftp is ok.

    The problem is with the Mail.app. I can't not connect to my imap or pop sever.

    I can connect with telnet outside of my house, the nmap says that the ports 25,143 and 110 are open.

    21/tcp open ftp
    22/tcp open ssh
    25/tcp open smtp
    53/tcp open domain
    80/tcp open http
    110/tcp open pop3
    143/tcp open imap
    443/tcp open https
    Any idea??

    I am using ubuntu server 9.10.

    Thanks a lot!
  2. Ben

    Ben ISPConfig Developer ISPConfig Developer

    What is the exact error you get when connecting to your server with mail via pop / imap?
    Any messages in the logs by this time (/var/log/mail.log, etc.)?
  3. newbie76

    newbie76 New Member


    Finally works but ONLY outside of my land, when I am at home (the server is at home) the pop and imap doesn't work. But outside Yes!!

    The problem is the dns?? or something similar??

  4. damir

    damir New Member

    Are your server behind NAT Firewall or just regular Firewall?
  5. newbie76

    newbie76 New Member

    I am behind a Nat, a DMZ. All the port are routed to my server.

    More info:

    At home:
    When I try to enter in my domain (at home) I just see the menu of my router/modem. To enter in the ISPconfig I have to use the private ip (192.168.x.x).

    All works well.

  6. damir

    damir New Member

    What's the name of the firewall?

    For temporary workaround you can allways add domain and ip to hosts file.

    sudo nano -w /etc/hosts

    add the domain like this (example) : domain.com domain.com
  7. newbie76

    newbie76 New Member

    I have :

    Code:       localhost.localdomain   localhost   server1.onewayengineering.es    server1

    And we can not use the pop/imap at home .... why? I am a little bit desperate, why works out of my house? and at home no. I check all the config file 4 times.
    Last edited: Nov 13, 2009
  8. newbie76

    newbie76 New Member

    Finally solved!!!

    With a easy solution I put in my Macbook in /etc/hosts this:

    Code:   server1.onewayengineering.es
    Thanks a lot!!

Share This Page